Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Tilted Style Magazine

dec 12, 2018
Dee

Végre sikerült hosszabb időre internetközelbe kerülnöm, így a Tilted Style Magazine fotósorozatát fel tudtam nektek tölteni és hoztam az interjút is, amiben Katherine McNamara különböző nézőpontjaiba pillanthatunk bele, hogy hogyan is áll egyes dolgokhoz és mit is gondol róluk. 

Csodálatos képek készültek Katherineről, összesen 48 kép került fel a galériába az interjúval együtt. 

 

   

 

A Magazinról –

A Titled-del dolgozni csodálatos tapasztalat volt. A fotózás nem csak szórakoztató volt, de sokkal művészibb és nagyobb kihívás jelentett mint a többi, amiben részem volt. Ráadásul az interjú formája és a kérdések miatt el kellett gondolkodnom és az én szemszögemből kellett bemutatnom és az én felelősségem volt valami olyan célra használni a hangom, ami elég jelentőségteljes. Ez a lehetőség számomra ajándék volt. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett benne.

A Kreativitásról –

Azt gondolom, hogy a kreativitás az emberiség hajtóereje mivel jól kifejezhetjük vele magunk és kihívások elé állítja az embereket. Én is a kreativitásban élek nap, mint nap. Az egyik kedvenc része a színészkedésnek az, hogy – kreativitás is kell, ahhoz, hogy megformálj egy személyt egy megteremtett világban és megtöltsd a sorokat a mögöttes jelentésekkel és dolgokkal. Azonban nem hiszem, hogy a kreativitás csak a művészekre vonatkozna. Az építészek, politikusok, üzleti emberek, matematikusok és az orvosok is mindennap használják a kreativitás erejét, ha belebotlanak egy problémába és megoldást kell rá találniuk. Így tudunk egyénenként fejlődni és fajként is, hogy megkérdőjelezzük a világot, amit kaptunk és a belekényszerített dobozokon kívül is mernek gondolkodni.

 

A barátságról –

Miután elköltöztem onnan, ahol felnőttem, a barátság elég értékessé vált. Szerencsés vagyok, hogy vannak barátaim a gyerekkoromból, akik elfogadták az életem kiszámíthatatlanságát és túltették maguk rajta. Tudjuk, hogy ott vagyunk egymásnak, még akkor is, ha nem vagyunk egymás mellett nap, mint nap. Szerencsés vagyok, hogy találkoztam néhány hihetetlen emberekkel az utam során, amik arra tanítottak, hogy milyen barátságok lehetnek a felnőttkorban is. A barátok hívnak, ha valami történik az életükben – akár nagy vagy kicsi dolog. Ők azok, akiket felhívsz, ha sikerek öveznek és ünnepelni akarsz vagy, amikor szakításon mész keresztül és kell egy váll, amin sírhatsz. Ők azok, akikkel egész éjjel állatos videókat nézel vagy a kedvenc rom-com sorozatodat nézed vissza már századjára. Ők azok, akikkel kalandokra mész – akik bátorságot adnak, hogy kockáztass, segítenek, hogy fejlődj – és ők azok, akik ott lesznek, hogy elkapjanak, ha elesel.

 

A Személyes stílus fontosságáról –

Szerintem az egyéni stílus rendkívül fontos. Mármint nem csak a ’trendi’ és a ’stílusos’ kifejezést kéne meghatároznia, csak ez ad egyszerűen lehetőséget rá, hogy kifejezd magad és eldönthesd, hogy jeleníted meg magad a világ előtt. A ruházat és a divat egy olyan módja annak, hogy megmutasd a világnak, hogy ki vagy benne, anélkül, hogy szólnod kéne. A lehetőségek végtelenek és a szabadság korlátlan ezen a téren. Gondolj a divat ikonokra, nem próbálkoznak más emberek képével beilleszkedni – meghatározzák a személyiségüket, helyük van a világban, megmutatják a szemléletüket a ruházatukkal. Szóval hajrá! Legyél te is divat ikon!

 

A Családról –

Sokat utazok a munkám miatt, kevés időm van arra, hogy ellátogassak a biológiai családomhoz. Ezért, megtanultam, hogy értékeljem azokat a kis pillanatokat, valamint a nagyobbakat is, amikor meglátogatom őket. Karácsony másnapján reggel dédelgetem azokat a pillanatokat, amikor nagyapám a konyhában olvassa az újságot és 20 percen belül az egész családom már eszik ás a kávéját kortyolgatja a konyhaasztal körül. Valami olyan, amire az élet tanított meg, hogy az igazi családod nem csak az, ahol születtél. Van néhány nagyon különleges ember az életemben, akik családtaggá váltak. Van olyan kapcsolat, amire rátalálsz, formálsz vagy építő jelleggel hatsz pár emberre, ami tagadhatatlanul megértést és szeretetet szül. Ha ez nem család, akkor nem tudom mi lehet az.

 

A Szexuális beállítottságról –

A fiatalok egyik legnagyobb szemléletmódja, ami látható bennük, hogy képesek kifejezni az egyéniségüket. Egyre jobban és jobban, látom az embereket, akik hajlandóak és lelkesen mutatják be a világnak az igazi énjüket. Az információ és kommunikáció szabadsága megengedi az embereknek, hogy megosszák a történetüket és ezzel rájöhetnek, hogy nincsenek egyedül. Hasonló lelkeket és közösségeket találnak még ha különböző pontján is élnek a földnek. A szexualitásnak nem kell egy dobozba vagy kategóriába tartoznia. Olyan lények vagyunk, akik nem csak fizikai síkon léteznek, hanem érzelmi és lelki síkon is. Mint ilyen egyedüliek vagyunk minden szempontból. A szexualitás nem kettős, meghatározatlan, szellemi, változákony ha ezt akarod. Annyiféle nézet létezik ebben a témában, a legtöbb ember szabadnak érzi magát. Számomra ez a legszebb és egy olyan gyógyító dolog, amire a világnak szüksége van.

 

A Hitről –

A hit mindig is nagy része volt az életemnek. Számomra ez egy mérföldkő, egy irányadó középpont és egy családi érzés. Mindig anyával és a nagymamámmal jártam templomba, így nagyon összefűződött az otthonommal és a családommal. Azóta, hogy sokat utazok és távol vagyok a családomtól így találtam rá a templomomra, bárhol is vagyok, mindig szánok rá időt, hogy kapcsolatban maradjak velük és a gyökereimhez. Igazán izgalmas felfedezni többfajta építészetet…De én nem vagyok olyan, aki másokat próbál téríteni és a hiedelmeimet másokra erőltetni. Azt hiszem, a hit mindenkinek kellene, minden egyénnek, hogy átsegítse a napjukon. Az élet nehéz és ez segít rájönni, hogy van egy magasabb hatalom, egy energia, egy olyan erő, ami felügyeli az egészet és talán van egy terve is számodra a nagy rendszerben. Hiszek abban, hogy minden úgy történik, ahogy kell. Hiszem és remélem, hogy végül mind rájövünk, hogy mit jelent. Nem azt jelenti, hogy mindig minden úgy történik, ahogy várjuk és nem értjük az okokat, hogy miért így történik valami, és várjuk, hogy érkezzen a megoldás. Összességében a hit minden formáját tiszteletben tartom – olyan pozitív erő az én életemben, amit másoknak is remélhetek.

 

A Faji hovatartozásról –

Igaz, hogy ez olyan téma, amiben elég jól otthon vagyok. Az ilyen témákkal kapcsolatban úgy érzem, hogy az embereknek engedékenyebbnek kellene lenniük és kifejezniük azt, amitől úgy érzik önmaguk lehetnek, amíg nem ártanak vele vagy lesznek miatta tiszteletlenek. A mai modern kultúrában sokan különböző fajúak és az emberek az évszázadok során keveredtek, így egy olvasztótégellyé váltunk szinte. ( Nagyon ajánlom a genetikai származást igazoló tesztet – nagyon lenyűgöző). Szeretném, ha az emberek a számtalan ellentétek és veszekedések közepette, rájönnének, hogy végső soron mindannyian csak boldog életet akarunk élni és elégedetten élni a családunkban. Minél többen megértjük és hagyjuk, hogy éljék az emberek az életüket, annál egységesebbek leszünk, mint faj.

 

A Közösségi médiáról –

A közösségi médiával kapcsolatban hiszek abban, hogy amit összeszedsz belőle, azt hasznosíthatod is – minden téren. A Shadowhuntersszel kapcsolatban rengeteg kedvező dolgot tapasztaltam a közösségi média platformokon. Láttam a gyönyörű oldalát, amit az SH rajongótábor adott. Láttam legjobb barátságokat, amik átívelnek a világon, egymást bátorították, a művészek karrier kezdetét és egy közösséget, akik kiálltak egy történetért, ami végső soron a szeretetről és az egységről szól. Ebben az őrült, zilált világban teljesen benne vagyunk és ez nagyon különleges dolog. De láttam a negatív oldalát is ezeknek a platformoknak, amiben mindannyiunknak van része és megtapasztaljuk időről-időre. Azonban, hiszek abban, hogy ha mindannyian tudatában vagyunk annak, amit mondunk vagy teszünk az interneten, akkor létrehozhatunk és támogathatjuk azt az ideális világot, amiben élni akarunk.

 

A Nemek közötti egyenlőségről –

Ebben a témában eléggé szenvedélyes vagyok. Azt hiszem ez most mindenkit foglalkoztat, mivel a Times Up és a Me Too mozgalom eléggé felkapta az utóbbi évben. A szórakoztatóiparban nőnek lenni sok feltételezéssel jár, amikor a nemek közti egyenlőségről van szó. Elhatároztam, hogy kiállok a nemek közti egyenlőség és identitásuk mellett. Egy olyan családban nőttem fel, ahol nem számítottak a nemek szerepei. Minden nő a családomban nem csak a családjának szentelte az  életét, hanem a karrierjének is. Nekem sosem kellett a kettő között választanom, de mindig nyitott voltam a lehetőségekre, hogy mit választok bármiben. Olyan izgatott vagyok, hogy ilyen beszélgetésekről is szó esik és az emberek elkezdik megkérdőjelezni a nemek közti szerepeket az élet minden terén. Mindazonáltal van egy gondom olyan helyzetekkel kapcsolatban, amikor „az egyenlőséget” annyira felkapják. Nem akarom, hogy másképpen kezeljenek – jó vagy rossz értelemben – mert nő vagyok. Inkább kezelnének úgy, mint egy embert, csak „női formában”. Az emberek csak emberek nemtől, beállítottságtól, identitástól függetlenül és így is kéne őket kezelni. Számomra ez az igazi egyenlőség.

 

A Klíma változásról –

A technológia egyre jobban összekapcsolja a világot, egyre kevesebb a nemzet alapú közösség és több a globális szintű közösség, akik nemzetközi szinten képesek fellépni és így gyorsabban jutnak el a gondolatok másokhoz is. A felgyorsul információ cserének ma már láthatjuk a következményeit. Mint ilyen lehetővé teszi, hogy befolyásoljuk a változásokat a világunkban, mielőtt a problémák elfajulnának. Az éghajlatváltozás egyike ezeknek a kérdéseknek. Ez a bolygó az élőhelyünk, sok olyan dolog van, amit mindennap tehetünk érte, hogy pozitív hatása legyen rá. Még akkor is, ha abban a pillanatban jelentéktelennek is tűnnek, de egy idő elteltével már nem fognak annak tűnni, ha mindenki ráfordít egy kis plusz időt, hogy az újrahasznosítható szemetest megkeresse, kevesebb papírba csomagolt terméket használ, fákat ültet vagy valamit visszaad a környezetébe, akkor talán képesek vagyunk változást elérni.

 

A Politika fontosságáról –

Most jobban, mint valaha a politika eléggé fontos. Bár időként elég messze kerül a mindennapi életünktől, láthatjuk a passzivitás pusztító hatásait a politikai életben. A generációnknak itt az ideje a világunkat választani, amelyben élni szeretnének, befolyásolni a világot, amit látni szeretnénk. Mindez a politikusok és a tisztviselők felelőssége a társadalmunk irányítása. Sokan demokratikus nemzetben élnek, nem csak jogunk van, hanem a mi felelősségünk és kötelességünk, hogy olyat válasszunk, aki a célunk érdekében felhasználható. Ahhoz, hogy továbbfejlődjünk, még mindig vannak olyan helyek ahol az emberek nem rendelkeznek ugyanolyan szabad választási joggal. Ezt nem szabad hagynunk és elfogadnunk. Nem engedhetjük meg és nem szabad megengedi, hogy mások írják a történelmünket, mint ami meg is történik körülöttünk. Nem engedhetjük meg és nem ülhetünk tétlenül, míg az előítéletes és a szűklátókörű emberek a saját előnyükre formálják a világot. Egy olyan nemzetként kell kiállnunk, ami értékeli az egyenlőséget, a lehetőséget és a szabadságot egy olyan világ megteremtéséhez, ami tükrözi az álláspontunkat.

 

A Technológiáról –

A technológia az elmúlt évtizedekben nagyon gyorsan fejlődésnek indult. Úgy tűnik, ahogy haladunk előre az években egyre jobban felgyorsul. Olyan sok csodálatos dolog kerül ki évente, mivel a ragyogó elmék újítanak, hogy javítsák a mindennapi életünket a tudományban, az orvostudományban, a kommunikációban, a fotózásban és számtalan más területen. Közben folyamatosan arra próbálom emlékeztetni magam, hogy ne éljek teljesen a digitális világban és ne kapcsolódjak rá teljesen fizikailag is. Az élet, az emberek a természet is csodálatos. Nem kell teljesen lemondanunk az elektronikai és technológiai dolgok miatt róla. Szerintem ha ezt megtesszük, akkor megszűnünk embernek lenni. Elveszítjük egy részünket, ami kapcsolódik a földhöz és azokkal az elemekkel, amikkel megteremtettek bennünket. A tanácsom? Élvezd a technológiát, szórakozz, játssz a készülékekkel és kütyükkel. De. Szánj rá időt, hogy letedd. Nézz fel a telefonodról és a körülötted lévőkre koncentrálj. Vedd le a fejhallgatót és sétálj – hallgasd a természet zenéjét. Kapcsolódj a valósággal. Az előnyei meghaladják a képzeletet.

 

A Kultúrák különbségeiről –

Közép-Amerikában nőttem fel, majd New Yorkba költöztem 14 évesen, sokféle kulturális közösségben kerültem, aminek addig a létezéséről sem tudtam. Lenyűgözött, elkápráztatott és a rabja lettem a nyelveknek, a kultúráknak, az embereknek, akik körülvettek bárhova is mentem. Így hogy már utaztam erre-arra, nyitott szemmel jártam a végtelen lehetőségek előtt és a sokféle emberi természet felé. Nagyon korán megtanultam, hogy fontos meglátni és tapasztalni az élet különböző formáit, hogy kiszélesítsd a látóköröd és megengedhesd magadnak, hogy egy más szemszögből láthass. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy gondoljunk bele, hogy milyen lehet valaki más cipőjébe járni – különösen egy ilyen terjedő világban, ami egyre inkább összekapcsolt közösséggé válik.

 

A Világ bevándorlók nélkül –

Nekem ez olyan, amit egy etnikai összeolvadásként tekintek. Az emberek addig élik túl, mint faj, ha folyamatosan fejlődünk. Egy ideje már kifejlesztettük az igényt, hogy források hiánya miatt elkülönítsük magunkat kis közösségekre és külön nemzetekre. Most azonban a világ változik. Mivel a technológia annyira gyorsan fejlődik, hogy a közlekedés és a kommunikáció is sokkal könnyebb, hatékonyabb, így az elkülönülő csoportok csökkennek. Arra gondolok, hogy nem csak természetes, de létfontosságú is számunkra ez, ha a népünk lebontja ezeket a felszínes akadályokat és globális szinten közösségként kezd gondolkodni magukról. Az együttérzésnek, szeretetnek és egységnek kellene a középpontban lenni és hajtóerőként folytatni a társadalom fejlődését.