Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

BriefTake Interjú

jan 24, 2019
Dee

Megint interjúval érkezem, mivel más hír nincs is Katherine McNamaráról, így legalábbis tudom pótolni nektek az elmaradásaimat. Most a BriefTake-nek adott interjúját fordítottam le nektek, a következő valószínűleg a Basic Stuff Magazinnak adott interjúja lesz, mivel elég hosszúak ezért nem hozok őket egyszerre és így legalább nem is árasztalak vele el benneteket!

Igazából ez az interjú is elég hasonló az előzőhöz, de mesél arról a színésznő, miért hálás az életében, tanácsokat ad a rajongóinak és a Girl Up mozgalom fontosságáról is mesél, plusz elárulta, hogy most csatlakozott egy újabb jótékonysági szervezethez. 

 

Brief Take: Úgy gondolom, hogy a győztes beszéded az E! People’s Choice Awardson nagyon inspiráló volt.

Nagyon szépen köszönöm! Tényleg azzal akartam tölteni azt a pillanatot, hogy megköszönöm az embereknek, hogy ott lehetek és a Shadowhunters rajongótábora miatt lehetséges ez. Olyan csodálatos közösséget alkottak az elmúlt 3 évben. Tudtam, hogy az emberek törődnek ezzel a történettel, ami könyveken alapul és tudtam, hogy hatással van az emberekre, de fogalmam sem volt ennek mélységéről és a szeretet melegségéről, amit ez a közösség hozott létre.

BF: Mindenki akivel beszéltem, beleértve a Shadowhunters termelési osztályát is a te kedvességedről és közvetlenségedről áradozott. Úgy tűnik vezető szereped volt a forgatáson.

Köszönöm. Az érzés kölcsönös. Úgy érzem itt nőttem fel és eléggé meghatározó volt az életemben ez a néhány év, szerencsésnek érzem magam és szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek vettek körül, akik nem csak csodálatos művészek, de csodálatos emberek is.

 

BT: Mesélj nekünk az izgalmas utazásodról Torontóban a Shadowhuntersig és Vancouverben a Zöld Íjászig! Mit mondhatsz el nekünk a szerepedről a Zöld Íjászban?

Nem sokat, még. És talán ez a legnehezebb része annak, hogy csatlakoztam az Arrow családhoz, nem mondhatok semmit róluk. Tudod olyan sok rejtély és gazdagság van ebben a karakterben, a színész lelkének igazi ínyencség. Egy új világhoz csatlakozni, Beth Schwartz, az új showrunnere a sorozatnak, valóban a kezdetekhez térsz vissza, ahol minden sötét és durva és a korlátokat feszegeti, amit az Arrowban mindig is így volt. Maya egy kemény és nehéz környezetben nőtt fel, ahol meg kellett tanulnia túlélni és ez alakította. Ő először üt és csak aztán kérdez. (Nevet) Ő biztosan nem olyan ember, akivel szemétkednek vagy alábecsülnek. Izgalmas, hogy az évad része lehetek.

 

BT: Sok eszközöd van a színészi arzenálodban. A közelharc is az egyik ugye?

A Shadowhunters előtt nem így volt! De amikor bekerültem a sorozatba, a folyamat részéhez tartozott és szerencsés vagyok, hogy ilyesmit is tanulhattam a karakterem bőrébe. De elképesztő kaszkadőreink voltak, akik megmutatták, hogy kell ütni vagy tartani a kardot, a második évad végére a mutatványaim és harcaim 95%-át én csináltam. Hatalmas ajándék volt és olyan sokat tanulhattam ebből mint ember és harcos is. És én annyira hálás vagyok és tisztelem őket és most kamatoztatni tudom az Arrowban is ezeket, ami hihetetlen. Most egy bokszolót alakítok és valaki olyat, aki az életéért küzd és ez nagyon izgalmas.

 

BT: Eléggé nagy világutazó vagy és ez kiterjed arra is, amikor filmezel. Mi volt a kedvenced benne, amikor utazol?

Nagyon sokat tanulok, amikor utazok. Tudod a kedvenc része ez a munkámnak, egymillió különböző életet élek meg egymillió különböző helyen. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy elég sokat utazhatok, Dél-Afrikától Bulgáriáig és mi kicsit forgattunk a Shadowhunters miatt Párizsban is. Az utazás számomra, tudod én közép Amerikában nevelkedtem és különböző élet körülményeket látni, különböző kultúrákat és különböző országokat, más perspektívából látni ez olyan jó…én egy örök diák maradok, ez táplálja a lelkem.

 

BT: És valamit ebből viszonzol is, mint például a Girl Up-nál a munkáddal és azon tűnődtem, vajon mesélné-e bővebben a jótékonysági munkádról.

A Girl Up határozottan egy közülük és nem rég Michelle Obama Global Girl Alliance csapatához is csatlakoztam, mindkét szervezet arra törekszik, hogy ösztönözze a fejlett országokban élő nőket, hogy támogassák a most fejlődő országokban élő fiatal nőket. Mi, akik annyira szerencsések vagyunk, hogy annyi lehetőségünk van és tanulhatunk, keményen dolgozhatunk, hogy olyan lehetőségeket teremtsünk nők számára, akik ezekkel nem rendelkezhetnek. Tudósok és egészségügyben dolgozó nők között nevelkedtem, így a tanulást mindig is értékeltem és mindig öröm volt számomra. A tanulás számomra elég fiatalon megjelent az életembe, mint valami felfedezett dolog és olyan módszer, ami bővíti a látókörünket, nem pedig olyanként, mint házimunka. Az egyik kedvencem az benne és a suliban, hogy mindig öröm volt számomra, és ahogy idősebb lettem rájöttem, hogy az embereknek ebben a világban ez nem ilyen tapasztalat és ez olyan dolog, amiről úgy érzem, hogy szenvedélyesem belevetem magam ennek megváltoztatásába. A tudás az egyetlen dolog, ami végig veled marad életed során és ezt nagyon értékesnek találom.

 

BT: Mi a legnagyobb tudásdarabka amit a forgatásokon gyűjtöttél össze?

Elég korán már Broadway műsorban dolgoztam Angela Lansburyvel, Elaine Stritchcsel, Catherine Zeta-Jonesszal, Bernadette Petersszel, és másokkal, néhány igazán hihetetlen nővel. Nem csak figyeltem ezeket a vezető egyéniségű nőket és de olyan lelkesek voltak a szerepeikben is, habár vezető pozícióban lenni, amikor ilyen fiatal voltam elképesztő volt ez megfigyelni. Angela nagyon sokszor a szárnyai alá vett és megtanított nekem rengeteg dolgot és egyszer azt mondta nekem, amit nem felejtek el sose: „Emlékezz arra, hogy mi az ami egyedivé tesz és különlegessé, tartsd észben ebben a különleges iparágban, mert csak te tudod milyen értékes vagy és milyen messze jutottál és ez az, ami előre fog vinni továbbra is.” Tudod, mindenki próbál minket beskatulyázni, vagy egy karaktert ránk húzni és minél többet tudunk megtartani abból, ami minket egyedivé tesz az lesz a legnagyobb érték itt. Soha nem illeszkedtem egy skatulyába sem. Soha nem voltam normális. Úgy gondolom, hogy ez annak az oka, amiért szeretem ezt az életet, amit élek és amiért színész vagyok én egy igazi kaméleon vagyok, mert amikor rendben is vagyok, de nem tudok róla és amikor megkérdőjelezek mindent, de közben elfogadom, hogy rendben vagyok azzal, hogy más vagyok. (Nevet) Megtanultam elfogadni ezt és szeretni és próbálok erre ösztönözni másokat is.

 

BT: Mit szeretnél a Zöld Íjász rajongóinál látni?

Valami olyan nagyot, mint a Shadowhunters rajongótábora és a Zöld Íjász rajongótábora összejöjjenek egy ilyen furcsa világban. (Nevet) A karakterek olyan különbözőek és azt hiszem az egy dolog, amit az emberek kapásból észrevesznek, ami azt jelenti, hogy ahol Clary a remény és szeretet, közösség volt a Shadowhunters világában, ott Maya egy realista és gyakran cinikus és nem sokat reménykedik az életében. De ki tudja, talán megváltozik. Sok mindennek kell megtörténnie és sok mindennek kell a felszínre jönnie ennek a karakternek, előrelépnie, de remélem hogy lehetőségem lesz ilyen érdekes karaktereket alakítani és tovább növekedni, változni és tanulni. A kedvenc dolgom, amikor elolvasom a forgatókönyvet és egy kicsit megrémít, majd megkérdőjelezem magam, hogy valóban képes vagyok-e megvalósítani, mert ez egy kihívás és lehetőség a növekedésre és tanulásra, ez az amit az életben is csinálok.

 

BT: Színészkedsz sorozatokban, filmekben, énekelsz és táncolsz és sok más média szereplést vállalsz. Ez az amit továbbra is csinálni akarsz?

Abszolút! Színházba kezdtem és alig várom, hogy oda visszatérjek. Az Útvesztő filmek annyira fantasztikusak voltak, ezért szeretnék ilyenbe részt venni. Élek-halok azért, hogy egy kis indie filmet is csináljak, ami egyszerű és emberi kapcsolatokról szól és semmi köze szupererőhöz. (nevet) Olyan sok dolgot szeretnék csinálni. Ez része annak, amit megígértem magamnak, amikor belekerültem ebbe az iparágba – az, hogy nem fognak egy skatulyába helyezni és továbbra is minden közegbe folytatom a munkát, minden formában. Azután, hogy a Shadowhuntersben dolgoztam és olyan sok rendezővel dolgoztam együtt, akik mind különböző háttérrel rendelkezek és annyi nézőponttal, ez egy másik dolog, amibe beleszeretnék vágni. A darabokat összetenni, amikor van rá időm és én irányíthatok mindent. (nevet) De egyszer ez is meg fog történni. Ez a művészet egy másik szemszöge, amiben van mit elmesélni és szeretném megtalálni ezt az utat, hogy ezt elmesélhessem.

 

BT: Hatással vagy az emberekre és pozitív, buzdító üzeneteket szoktál kiírni. Mi az, amit szeretnél a rajongókhoz eljuttatni?

Alapvetően csak a célomat fejezem ki. (Nevet) A jő művészekre épül minden és valami jót akarok tenni a világban. De amúgy mindig is szerettem az idézeteket. Az anyukám idézeteket írt a falamra, amikor kicsi voltam, mert úgy gondolta, hogy ezek hasznosak és természetesen anyunak igaza volt. Egy Albert Einstein idézet, ami ezt írja: „Ami igaz, az nem mindig tetszik és ami tetszik, az nem mindig igaz”. Először nem értettem teljesen, de amikor tizenéves voltam és a húszas éveim elején jártam, akkor számos jelentése lett számomra. Úgy gondolom, ha a szívedre hallgatsz, az az igaz, helyes és jó, számodra és a személyiséged miatt, aki lenne akarsz a világban, és hogy milyen világot akarsz látni, akkor tényleg nem csinálhatod rosszul. Bízz az ösztöneidbe és az erkölcsi beállítottságodban, ha így kívánod.

 

BT: Boldog Szülinapot és Hálaadást így megkésve! Mi az, amiért hálás vagy?

Én pulyka gyerek vagyok, Hálaadási gyerek és 11 éve a születésnapom egybeesik a Hálaadással, szóval gyakran gondolkozom el, hogy miért vagyok hálás. Igazából örökké hálás leszek a fejlődésemért az évek során. Úgy hiszem, ha olyan lehetőséget keresel, amitől fejlődhetsz, akár az, milyen ember legyél, akkor bármi is legyen a szenvedélyed, eltekintve attól, hogy az művészet, tudomány vagy technológiai vagy más a világban, akkor te tényleg képes vagy megtalálni. Egy kis erőfeszítést igényel és meg kell lennie a vágynak benned, hogy felfigyelj a világban a tanulási lehetőségekre. Légy nyitott mindenre, amivel találkozol.