Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

DailyShuffle interjú és képek

febr 08, 2019
Dee

Katherine McNamaráról újabb interjú és fotósorozat jelent meg, amit ezúttal a DailyShuffle Magazinban jelent meg. A színésznő beszél arról mit érzett azzal kapcsolatban, hogy egy új csapathoz kell csatlakoznia és hogy mit jelent neki a Shadowhunters. Katherine annyira szereti a rajongótábort és olyan hálás nekik. 

 

   

 

A színésznőt mindig is elképesztő személyiségnek tartottam, de ahogy egyre jobban megismerem és ahogy beszél az interjúiban, egyre jobban tisztelem az erejét és azt amit másokért is tesz. Elképesztő jelenség és annyi mindenkit ösztönöz arra, hogy harcoljanak az álmaikért, ahogy ő is teszi a sajátjaiért. Fantasztikus ereje van mind neki és a szavainak is. 

 

A rajongók kedvence Katherine McNamara bármilyen projektben is vesz részt, a legjobban kaméleonként lehetne őt leírni. A Shadowhunters sztárja, Clary Fray főszerepében, a színésznő nem fél kihasználni a lehetőségeket és kihívást vállalni.

„Soha nem fogom elfelejteni, amikor először olvastam a pilot forgatókönyvét,” – emlékszik vissza rá. „Azonnal tudtam, hogy ez olyan projekt, aminek a részese akarok lenni. Egész karriered alatt vannak olyan karakterek, amikkel egyből kapcsolatot teremtesz és vannak olyan karakterek, amikkel egyből rokoniköteléket érzel. Színészként, ritka, hogy összefutsz ilyen projektekkel és a Shadowhunters számomra, pont egy ilyen projekt volt. Imádom a történetet, mert ezeket a karaktereket boszorkánymesterek, vérfarkasok, vámpírok és árnyvadászok teszik ki, a szívük és az emberségük elérhetővé teszik őket. Imádom a történet fő témáját, hogy nem számít ki vagy nem számít milyen vér folyik benned vagy mit történt a múltadban, itt hős lehetsz és valami jó dolgot tehetsz a világért.”

3 évadon keresztül Katherine ennek a karakter részese lehetett és fejlődhetett, ahogy a történet haladt előre.

„Clary karakterfejlődése annyira izgalmas volt. Amikor te egy fő karaktert alakíthatsz évekig egy sorozatban, az utolsó dolog, amit akarsz, hogy egyhelyben toporogjon. Mindig olyan karaktereket akarsz játszani, akik növekedhetnek és fejlődhetnek, ahogy az évadok is ezt teszik. Clary fejlődése a legnagyobb ajándék volt és köszönettel tartozom az íróknak és a készítőknek. Minden évad más utazást adott és megállásra késztetett, amikor azon gondolkoztam hogyan is tudnám a karakterem a következő szintre emelni. Ez minden, amit színészként akarhatok.”

Az utolsó évadban Clary egy teljesen más oldalát mutatja be, Katherine egy igazi gonosz személy bőrébe bújhat.

„A Shadowhunters előtt úgy éreztem úgy éreztem kizárólag lányokat játszottam vagy gonoszokot, soha nem gondoltam, hogy egy hőst testesíthetek meg, amíg be nem kerültem a Shadowhuntersbe és most ’a gonosz Claryt’ játszhatom el, ami még izgalmasabb. Egy olyan karaktert alakítani, akik annyira mások mint te és valaki, aki gonosz igazi kihívás számomra. Érdekes egy gonoszt alakítani, akiben annyi a kettőség.”

Emlékezett vissza Katherine a forgatásra, ahol Katherinenek minden jelenet a kedvence volt.

„Nagyon nehéz kedvenc Clary jelenetet választanom,” – nevet. „Mindegyik más, de főleg, ahogy véget ér a második évad. Annak a jelenetnek a végén, Dommal és Alannal csodálatos volt forgatni. Ezeknek a karaktereknek a kapcsolatait az évek során építettük fel és keltettük őket életre, különösen a könyvrajongók miatt, akiknek ez a világ sokat jelent. Ennek az élménynek az osztozkodása Dommal és Alannal egy csodálatos pillanat volt.”

Habár elég sok jelenete volt a szereplőgárdának összes tagjával, így is azt mondja a színésznő bár több jelenete lehetne mindenkivel.

„Én igazán odavagyok mindenki munkájáért, olyan sok ember van, akivel több jelenetet szeretnék! Bárkivel szeretnék még egyszer újra dolgozni a szereplőgárdából és remélem lesz rá esélyem is! Izgatottan figyelem mit is csinálnak, mert tiszteljük egymást művészként és emberként egyaránt. Mindannyian tudjuk, hogy képesek vagyunk erre és mind beszélgetünk dolgokról, amiért teljesen odavagyunk vagy még nem kaptunk rá esélyt.”

Van valami mi meglepetésként érheti a rajongókat a Shadowhunters forgatásának életéből?

„Őrült időpontokban dolgozunk, rengeteg éjszakai forgatásunk volt és így éjjeli bagollyá váltál! Nehéz volt előre és hátra ütemezni mindent és szinte az idő elveszítette a fogalmát. Természetesen az emberekkel dolgozni, akikkel élvezet az eltöltött idő és valami érdemleges alkotni jó dolog. Amikor hajlani 3 van és órákig fent voltál, nem tudsz maszk mögé rejtőzködni, még ha ezt is akarod, tényleg mindent tudtok egymásról és így egy családdá váltok. Annyiszor néztük meg a Shadowhunters szereplőgárdával a napfelkeltét ebben a négy évben, mint ezelőtt az életem során sosem.”

Ahogy haladunk a végső epizódok felé, a színésznő biztosít, hogy elégedettek leszünk a végével.

„A rajongók megkapják a válaszokat a legtöbb kérdésükre, örülök, hogy a végső részek is elkészültek. Ez egy elképesztő módja annak, hogy a sorozat lezárulhasson és az írók csodálatosan fejezték be. Öröm volt látni az utolsó két epizódot és olyan kedvesen mutatja be, hogy tiszteljük ezeket a karaktereket és kapcsolatokat, amiket mind ismerünk és szeretünk. Az utolsó jelenetekben én és Dom vagyunk és ez annyira szép. Tökéletesen keserédes pillanat a végén. A végén néhány kérdés megválaszolatlanul marad, mert úgy értelmezhetjük, ahogy akarjuk. Az embereknek sokat fog jelenteni és én izgulok hogyan fognak reagálni rá.”

írta le Katherine a sorozat leghűségesebb rajongói bázisnak, a színésznő örökre értékelni fogja a szeretetüket és támogatásukat.

„Minden egyes rajongónak hálás vagyok, azt hiszem a legkorábbi emlékeim tapasztalatai között a New York-i Comic Con áll, az első évünkből. Még akkor sem látott sokat a sorozatból és eléggé titkoloztunk. Megjelenni itt és látni az emberek, akik Clarynek öltöztek és megismerkedni velük olyan jó volt és a szenvedélyük a sorozat iránt, amit még nem is láttak, az megdöbbentett. Olyan egyszerű és örömteli volt. Azóta már több Comic Conon voltam a világban és ez lett az egyik kedvencem az egészbe, mert beszélgethetek a rajongókkal és meghallgatom a történeteiket, megismerkedhetek velük, elmesélik miért szeretik ennyire a történetet. Ez olyan csodálatos és pozitív tapasztalat, mert a rajongók ennyire jók és pozitívak.

A rajongókhoz hasonlóan a 23 éves színésznő tele tapasztalattal távozik a Shadowhunterstől és örökre a szívében fog élni.

„A legnagyobb lecke, amit megtanultam a sorozat alatt, hogy minden percet élvezni kell. Rátaláltam a művészetre és sorozat működésére. Ezek a sorozatok olyan gyors tempójúak, hogy nem mindig kapod meg azt, amit éppen akarsz. Ez néha nehéz lehet, mert ha annyira törődsz egy sorozattal, azt szeretnéd, hogy mindig pontos legyen és mindig beleadsz mindent magadból. Beleadod mindened és az idődet, amire szükség van; ez a legnagyobb kihívás és legnagyobb képesség szerzés, amit a folyamat alatt megtanultam.

Most beszéljünk Katherine következő projektjéről, a színésznőt Mayaként láthatjuk, egy erős utcai harcosként a hetedik évadban a Zöld Íjászban.

„Fergetegesnek találtam, hogy egy olyan nőig jutottam, akit tetoválások borítanak és kemény csaj és egy olyan másik nőt alakíthatok akin szintén tetoválások vannak és kemény csaj,” – nevet a színésznő. „Ez nem olyan, amit keresek a forgatókönyvekbe, de értékelem, hogy ilyen erős nőket játszhatok. Természetesen minden karakterben rátalálhatunk az erősségükre. Még ha a szerep, akit megírtak, valaki olyan akiben semmi erőszakos hajlam nincs, lehetnek más erősségei is, ami érdekessé teheti. Úgy gondolom a legnagyobb munka színészként, bármilyen szerepben rátalálni a bemutatására és megtalálni hogyan tudnád a legjobban ábrázolni a karaktert. Találni egy módot rá, hogy nőket mutassunk be, akiket nem áldozatként írnak le és rátalálni az erősségükre.”

Visszaemlékszik a Zöld Íjász meghallgatására, Katherine elmeséli, hogy milyen gyorsan történt minden.

„A meghallatási folyamat elég rövid volt,” – magyarázta. „Ez csak egy sima meghallgatás volt és annyi érdekesség van benne, hogy a második meghallgatásom volt, amióta kiderült, hogy nem folytatódik a Shadowhunters. Izgatott voltam, hogy visszatérhetek, a saját lábamra állhatok és a figyeltem mindenre. A meghallgatás alatt, hazaértem egy találkozóról és elég beteg voltam, nem volt hangom sem. Szerencsére, észrevették, hogy nincs hangom és küldtem egy felvételt magamról. Kaptam egy telefonhívást pár embertől, hogy látták a felvételt, jóváhagyták és végül jött a telefon, hogy a csapat tagja vagyok!”

Csatlakozni egy jól működő sorozathoz, a színésznő kicsit félt.

„Ideges voltam egy olyan sorozatba lépni, ami már olyan régóta fut és amit annyira rajongó szeret. A Shadowhuntersből kilépni, megértettem mit is jelent. Ha új munkát kapsz, olyan mint egy első nap a suliban, újra kis gyerek leszel. Mókázni akarsz, barátokat szerezni és jól végezni a dolog. Szóval, már a sorozat 7 évad óta megy, aggódtam, hogyan tudok beilleszkedni a szereplőgárdába. Az aggodalmam hamar elmúlt, mert rögtön elfogadtak a rajongók, a csapat és mindenki a forgatáson! Ez volt a legjobb és a legmelegebb fogadtatás, amiben valaha részem volt.”

„Amikor találkoztam Stephennel, akkor a munkanapjának közepén járt. Épp a haját készítették sminkelték, mert valamit felvettek vagy valamivel végeztek és én biztos voltam benne, hogy már kimerült, mert egy harci jelenetet vettek fel, de befejezte, amit csinált és egyenesen odajött hozzám beszélgetni. Biztosított róla, hogy szívesen látnak és ez volt számomra a legnagyobb ajándék. Mindenki olyan kedves volt és a csoport részeként kezeltek. Hálával tartozom a Zöld Íjász csapatnak.”

Amikor a jövőben szerepekről van szó, Katherine nagyon hisz benne, hogy mindig megtalálja az utat hozzájuk.

„Valami, amit megtaláltam ebben a rohanó világban, a néhány évben az az, ha valamit akarsz a világban, akkor meg fogod kapni. Csak nem fog az ölünkbe pottyanni. Nyitottan kell állni mindenhez és nem visszafelé tekinteni. Amikor azt hiszem ez az álom szerepem, nem gondolok semmi konkrétra. A kedvenc forgatókönyveim azok, amik kihívást jelentenek. Azok amik hajtanak és amik előre visznek, nem tudom hogy illik-e rám. Tudom, hogy amitől leomlok, kihívást állít elém és utat mutat a célom eléréseiben.”

„Valami, amit egyre többet látok és ami hiányzik a történetekből az emberség és az emberi tapasztalatok. A történetek, amelyek valóban egy görbe tükröt mutatnak nekünk. Mi az, amin mindannyian keresztül megyünk és mit gondolunk. Művészként, a munkánk a művészet, ami egy tükröt tart elénk min megyünk keresztül mindennap. Emberi tapasztalatokat, életeket és a közösséget. Akár lehet földhöz ragadt, realista módon vagy akár absztrakt szemszögből is, el kell tudnunk mesélni azt, hogy ’ez az ahol mi vagyunk és ez az amerre haladunk!’ Arra kényszerít minket, hogy magukat lássuk és ugyanakkor más szemén keresztül tapasztaljuk meg ezeket, új dolgokat vehetünk észre.

Valami különleges üzenet a rajongóknak?

„Köszönetet szeretnék mondani a Shadowhunters rajongóknak és a Zöld Íjász rajongóknak, hogy ennyire örültek nekem. A rajongók a legjobb részei a munkámnak. A pozitívumok, a szeretet és a támogatás, amit kapok tőlük elképesztő és mindig értékelni fogom. A Shadowhunters rajongótábornak különösen, mivel büszkék lehetnek azért, amit ebben a közösségben létrehoztak. Az a mód, ahogy összefogtak és egységként léptek fel, egy ilyen világban ami ennyire megosztott, csak remélhetem, hogy a közösség továbbra is növekedik és túlmutat a sorozaton és rajtunk is. Olyan nagy megtiszteltetés ez nekem, hogy egy kis része lehetek ennek a pozitív hatásnak, szeretetnek és fénynek.”