Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

TvLine és TvGuide Interjú/Zöld Íjász képek

febr 13, 2019
Dee

Hoztam nektek két interjút, ami pár napja készült Katherine McNamarával, a Zöld Íjászban betöltött szerepéről mesél bennük bővebben. Kicsit meg van ijedve, hogy egy ekkora felelősség fogja nyomni a vállát, bár szerintem Clary után ezzel a rajongótáborral is meg fog birkózni a Zöld Íjászban. Katherine Oliver és Felicity lányát játssza el a sorozatban, ami a színésznő előtt is egy ideig titok volt, de neki azért jóval előbb felfedték, mint a rajongóknak. 

Örülök neki, hogy tényleg egy állandó szerepet kapott és nem csak visszatérő szereplőként láthatjuk néha-néha és mivel tudom, hogy Kat milyen elkötelezett és milyen szenvedélyesen végzi a dolgát, nem félek attól, hogy nem állná meg a helyét. A TvGuide interjúban is meséli, hogy mennyi kutatást végzett azután, hogy meg tudta, hogy mi is lesz a szerepe és megnézte az összes eddigi részt. A két interjút egymás alatt találjátok, hoztam még nektek a 16.epizódhoz egy still képet és hétfői részhez egy posztert is kaptunk, amin rajta van a színésznő.

 

   

 

„Igen, azt akarjuk, hogy fizikailag hasonlítson és meg legyen benne Stephen sajátossága, ráadásul még Emily karakterének intellektusa és tapintatossága is.” És én csak ott ülök, „Várjatok milyen hamar kell megugranom ezeket? Mikor kell úgy ki néznem, mint Stephen Amell? Mert erre szükségem lesz egy kis időre.”

 

   

TVLine: Értesültünk róla, hogy kapni fogunk egy jövőben játszódó epizódot…

Katherine: Így van. 2 napja fejeztük be a forgatását.

 

TVLine: Mennyi minden fog benne minket ledöbbenteni?

K: Nagyon sok. 3 harc jelenetem van az epizódban, de rengeteg sokkoló dolog lesz benne.

 

TVLine: Mennyi az a sok? 3? 5?

K: Ó, istenek, hadd gondolkodjam, túl sok, hogy össze lehessen számolni. De benne leszek a 13.epizódban, a 14.-ben és a 15.-ben is, és több összetett fordulatot is láthatunk. Amit a 150. rész végén láttál (Mia és Connor Hawke a roskatag bunkerben) az csak a kezdet volt. A jéghegy egy kis csúcsa. Valójában a következő hétfőn lesz a jövőbeni történetszálról egy hatalmas rész. Ezen a hétfőn is hatalmas bomba robban.

 

TVLine: Próbálom kitalálni, hogy Blackstar kivel áll kapcsolatban.A jövőbeni William nem ismeri fel, így nem igazán oszthatja meg ezt a szülőkkel, hacsak nem valami fura játékot nem űz. És azt javasoltam a showrunnernek Betznek, hogy mondja ki kerek perec, amióta Roy eltünedezik, amióta először találkozott Blackstarral, az ő lányának kell lennie, – de Beth azt mondta nem, Roy nem ismeri őt.

K: Nem, tényleg nem. Beth jó a titkok megtartásában. Még mindig vannak olyan dolgok, amikről nem tudok és megpróbáltam kideríteni, de nem tudom. Nagyon érdekes, amit csinálnak. Mindannyian lenyűgözőek és elég szívfacsaróak és valóban bemutatja, hogy a világ 20 évvel később milyen rettenetes lett.

 

TVLine: Ami miatt nyíltan aggódnak a rajongók. Hogyan tudják megakadályozni ezt a sivár jövőt? De…

K: Nem lehet. Ez nagyon más az első évados Holnap Legendái epizódhoz képest, ahol láthattuk a Zöld Íjász jövőjét.

 

TVLine: Ez az, amikor Joseph David-Jones először látja Diggle fiát, Connor Hawkeot.

K: Pontosan. Ez egy nagyon más jövő és ez az ami lesz.

 

TvLine: Most tűnt fel a karaktered neve, ami Mia – ez az, ahogy Connor szólított – de amikor castingoltak, akkor Mayaként szerepeltél…

K: Igen! Ezt mondta. És így is van. Ééééés…Úgy gondolom, Bethszel kéne beszélned erről! Nem tudom mit mondhatok erről a témáról. De már alig bírom kivárni a hétfői epizódot, mert sokat meg tudhatsz Miaról és sok világgal találkozol….Sok dologgal, amire most rákérdeztél megválaszolunk.

 

TVLine: Láttuk felbukkani Royt. Hamarosan újra láthatjuk?

K: Igen.

 

TVLine: Végezetül, beszéljünk az epizódról, ahol rengeteget harcolsz. Sokat kell áldoznod a tökéletes manikűrödre, ahogy a sasszemű olvasók észrevették az első epizódos képből…

K: Igen, valószínűleg. (nevet) A körmök lehetnek fegyver is. De a múltkori epizód forgatásakor elveszítettem egyet, szóval hiányzik belőlem egy rész. De ez egy annyira szuper karakter és sokkal többet fogsz majd róla megtudni.

 

TVLine: Van – vagy volt – szerelmes az életében?  

K: Ez egy nagy kérdőjel. Volt. És lehet az. De…Mia olyan valaki, akit sok sérelem ért – durva világban nőtt fel és nem engedi be az embereket. Sebezhető. Harcos, szóval ha megmutatnád a gyenge pontodat akkor azokat kihasználnák. Rálépett erre a nehéz útra, érzelmileg és fizikailag is, így a falai fel vannak húzva és sok időt vesz igénybe, hogy leomoljanak.

 

TVGuide: Nyilván, hogy a Shadowhuntersnek köszönhetően szenvedélyes rajongótáborral rendelkezel, de azért egy kicsit megijesztett, ahogy fogadtak téged a Zöld Íjász szeretett párjának gyerekeként? Olicity bébinek saját hashtagje van.

Katherine: 100%-ig. Emlékszem, amikor először kiderült. Beth néhány héttel azután hívott, amikor már a csapatban voltam, mert nekem sem árulták el ezt. Mindenben – csak a titokzatosság volt. Teljesen más karakterleírást kaptam egy újoncról. Szóval tudtam, hogy egy igazán egyenes karaktert játszhatok, aki seggeket rúg szét és ilyenek, aztán hívott Beth és ezzel kezdte, – Ó, egyébként, gratulálok, hogy a csapathoz csatlakoztál és uuhm minden, amit tudsz az hazugság. Te valójában Oliver és Felicity lánya vagy. Gratulálok!” erre én: „Várj, bocsi, – szünet, visszatekerés, visszajátszás. Mit fogok csinálni?”

A Shadowhunters rajongótábor és a Zöld Íjász rajongótábor mindig is szoros kapcsolatban álltak, szóval láttam az erős támogató csoportját Olicitynek már az első naptól és most már figyelem is a sorozatot. A fedélzetén vagyok teljesen, de most bele kell nőnöm ezekbe a cipőkbe és ezek elég nagy pár cipők. A tetejébe ezt mondják: „Igen, azt akarjuk, hogy fizikailag hasonlítson és meg legyen benne Stephen sajátossága, ráadásul még Emily karakterének intellektusa és tapintatossága is.” És én csak ott ülök, „Várjatok milyen hamar kell megugranom ezeket? Mikor kell úgy ki néznem, mint Stephen Amell? Mert erre szükségem lesz egy kis időre.” De igazán kedves volt és mind Stephen és Emily nagyon csodálatosak. Olyan együttműködőek, csodálatos volt az egész folyamat és megtiszteltetés számomra, hogy ez az én felelősségem lehet.

 

TvGuide: Felcsigáz, hogy láthatod hogyan reagálnak az Olicity rajongók erre nagy kinyilatkoztatásra?

K: Egyenlő részben vagyok izgatott és kicsit megrémülve, mert tudom milyen erősek a rajongók véleményei. Sokan már rájöttek, szóval nem vagyok ideges, de soha nem tudhatod. Tisztelem a rajongótábort és tényleg azt szeretném, ha elégedettek lennének ezzel a választással és azzal, hogy én kelthetem életre ezt a karaktert. Azt hiszem így lesz, mert a sorozatban nagyszerű munkát végeztek. Izgulok, hogy mi fog történni.

 

TvGuide: Mennyire próbáltad belevinni Felicity és Oliver tulajdonságait a karakterbe? Mert gondolom próbálok beleadni a saját személyiséged, de azért próbálsz hű maradni a karakterekhez is.

K: Pontosan! Nos, amennyire csak lehetséges. Sokat segítettek a párbeszédek és helyzetek, amibe Mia belekerült. Sok kutatást végeztem. Annyit, amennyit csak bírtam. Tudod, a wiki online tele van képregény karakterekkel és néhány hónapom volt, hogy megnézzem az egész sorozatot, szóval megnéztem mind a 6 – most már 6 és fél évadot –  a sorozatból, próbáltam felvenni a szokásokat vagy jellemvonásokat vagy hogyan sétálnak be a szobába vagy azt, hogy hogyan kezelnek helyzeteket, így csak olyan kis mozzanatokat kerestem, amik valóban igazivá teszik a rajongók számára és mindenki másnak is.

 

TvGuide: Mennyit fogunk megtudni Mia neveléséről és hogy milyen kapcsolata van Oliverrel és Felicityvel?

K: Nem tudok sokat mondani, de azt mondhatom, hogy a következő részekben – és még mindig nem tudok mindent, mert még csak a 7.évadot forgatjuk – de amit tudok, hogy a következő epizódok kicsit felfedik Miát jobban és hogy hogyan nőtt fel miért így és miért olyan dühös. Ennek köze lehet a neveléséhez is és ahol felnőtt, amikor gyerek volt. Több van a szüleivel való kapcsolata mögött és ez közrejátszott abban is, hogy kivé vált.

 

Azt mondod, hogy Mia jobban hasonlít Oliverre vagy Felicityre?

K: A helyzettől függ és hogy milyen szemszögből nézzük. Fizikailag nagyon hasonlít Oliverre. Rendkívül agresszív néhány helyzetben, ahol támad mielőtt védekezne és ő lép, mielőtt más terítené le. Érzelmek nem az ő erősségei. Sokkal jobban szereti az intellektuális dolgokat és fizikai szinten kezel dolgokat inkább, mint érzelmi szinten, mert nehezen kezeli az érzelmeit, amire nagyon hamar rájöhetünk. Határozottan ott van az Oliver hatás. Ő nagyon gúnyolódó, szellemes, okos olyan Felicitys értelemben. Nagyon jelentős a gyerekkora, amit láthatunk ebben a néhány epizódban és ami mókás lesz.

 

TvGuide: Most, hogy William tudja, hogy báty és húg vagytok egymásnak, várhatjuk, hogy az egész kapcsolatuk másfelé mozdul?

K: Minden megváltozik számukra és hogy ez jó vagy rossz lesz-e, később derül ki.

 

TVGuide: Mikor számíthatunk arra, hogy elkezdhetjük összerakni azt a rejtélyt, hogy miért nem ismeri fel őt senki és nem tudják ki ő? És mi áll ennek a rejtélynek a hátterébe?

K: Elkezdtünk elszórni kis darabokat ebben az epizódban. Mia még nincs meg minden darabja, de ahogy a dolgok kezdenek előjönni és a dolgokat meg fogjuk osztani, egyre több és több derül ki, ahogy közelebb és közelebb kerülnek az üzenethez. Most, hogy több emberük van kideríteni, elkezd az egész épülni. Amit valójában mutat az az, hogy a világ mennyire szörnyűvé válik és mennyire szenvednek Star Citybe és ezek miatt Felicity és Oliver lépett erre, hogy megvédjék a gyerekeiket.

 

TvGuide: Mia azt mondja, hogy az igazságosztók okozták Star City halálát és megérdemlik amit kapnak. Figyelembe véve, hogy most már tudjuk, hogy a szülei a két kedvenc igazságosztónk közé tartozik, honnan is jött neki ez a gyűlölet irántuk?

K: Tapasztalatai alapján nagyon ki van élezve az igazságosztók ellen és ez azon az információn alapul, amit gyerekként tanult meg, amióta egyedül volt. Mindez együtt – plusz a saját személyes küzdelmei, fájdalma, bántalmak, amiket megtapasztalt – mindez együtt formálta ezt a nagyon erős ellenérzést az igazságosztók fel és ez szinte már egyfajta bosszúálló viselkedés.

 

TvGuide: Gondolod, hogy Felicity valóban életben marad vagy ez csak egy kívánság vagy tagadás Mia részéről, hogy elismerje, hogy az anyja halott?

K: Itt már nincs sok információja. Azt hiszem a történet ezen pontján, teljesen abba van, hogy az anyja nem halott. Tekintettel arra, hogy milyen a kapcsolatuk, nem úgy tűnik, hogy a legjobb viszonyban lettek volna és ezt akarja valószínűleg megoldani.

 

TvGuide: Tudjuk, hogy a 16. epizód egy teljes jövőben játszódó epizód lesz, szóval mit árulhatsz el nekünk, mi fog történni ebben a jövőben?

K: A múlt héten fejeztem be a forgatást és tényleg nagyon nagyon csodás volt. Alig várom, hogy az emberek lássák, mert ez az epizód az, ahol valószínűleg minden kérdésedre megkapod a választ és láthatod Mia gyerekkorát, néhány igazi kulcsfontosságú pillanatot, amik ilyenné formálták és hogy lett harccos, hogyan lett egy harcedzett személyiség, aki ma is.