Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Euphoria Magazine

júl 29, 2019
Dee

 

Sziasztok!

Kaptunk egy új fotósorozatot és interjút az Euphoria Magazine jóvoltából, Katherine McNamaráról, ahol arról mesél miként élte/éli meg az edzéseket egy-egy forgatás előtt és miben szeret igazán részt venni. Elmeséli, hogy milyen volt Lukekal és Willel együtt forgatni, akik a valóéletben a legjobb barátai.

Beszél arról, mekkora felelősséggel jár, ekkora rajongótáborral rendelkezni és, hogy hogyan kezeli, hogyan birkózik meg vele, mind a Shadowhunters és mind a Zöld Íjász részéről. Katherine elárulta most, hogyan készül fel a szerepeire, mennyi munkát ad bele, hogy számunkra minél élethűbben tudja visszaadni és senkit se érjen csalódás. Szívét-lelkét beleteszi az összes karakterbe, akit eddig eljátszott és játszani fog a jövőben.

A képeket Derrick Freske készítette, az interjút Amanda Lang, Jazmin Whitley öltöztette, a haját és sminkjét pedig, Rena Calhoun és Melissa Hernandez varázsolta ilyen csodálatossá a képek erejéig. Egy igazán nyári fotósorozatot kaptunk róla, nekem nagyon tetszenek a képek. Lessétek meg ti is, lejjebb pedig olvassátok el a teljes interjút!

001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg

 

A karaktereid olyan királyak. Mindig is akcióhős akartál lenni?

Vicces, hogy ezt mondod, mert szinte beleestem abba, hogy ezeket a különösen kemény nőket játszhassam és soha nem volt szándékos, de azért nagyon hálás vagyok értük. Most ez megy a szórakoztatóiparban és valóban bemutatja azokat a dolgokat, ahol kitűnik egy erős nő és ezt nagyon is értékelem. Kislányként a kedvenc Disney hercegnőim között volt a Pocahontas és a Mulan. Ők voltak az egyetlenek, akik a saját csatáikat maguk vívták meg és kiálltak magukért, ezért azt hiszem, hogy minden leír egy teljes kört a végére és ezt érdekesnek találom most, így visszanézve.

Úgy tűnik mi több nőt láthatunk már akciós hősként és te is határozottan ennek a részese vagy. Mit teszel bele ezekbe a király karakterekbe?

Nos, fizikailag, csak nézz rám és én nem magától értetődően nézek ki így, szóval neked mindennek testileg van értelme. Azt hiszem a legfontosabb dolog számomra, hogy megtaláljam a logikáját az egésznek. A nők, akiket alakítok ők tisztelegnek a küzdelmeik előtt és teljesen erkölcstelennek, könyörtelennek és rendkívül keménynek kell lenniük, hogy rafináltak legyenek és a kis méretüket az előnyökre tudják fordítani, de a karakter szempontjából akkor nem igazán lenne érdekes, ha nem lenne sebezhető oldaluk is. Biztosra kell menni, hogy ezek a nők azért emberségesek legyenek és egy teljes, valóságos személlyé váljanak. Azt hiszem a karakter megformálása a legérdekesebb része az egésznek és az, hogy mi különbözteti meg ezeket a karaktereket egymástól, hogy miért is harcolnak ennyire keményen és mi hajtja őket előre, mik a gyengeségeik és hogyan is védelmezik ezeket a gyengeségeket, amiket később talán felhasználhatnának ellenük.

Csodálatos munkát végzel a karakterek bemutatásánál, akik már hatalmas rajongótáborral rendelkeznek. Milyen dolgok voltak neked fontosak, amikor egy ennyire imádott karaktereket kellett megformálnod?

Ennek, akkor ébredtem tudatára, amikor Clarynek kiválasztottak és ez olyan dolog, amit még jobban megértettem azután, ahogy átkerültem a Zöld Íjászba és az Útvesztőbe is. A felelősségről nem feledkezem el. Hatalmas rajongója vagyok az ifjúsági irodalomnak és az egész műfajnak, ami mindent magába foglal, szóval teljesen megértem, hogy a közönség mennyire kapcsolódik ezekhez a karakterekhez és hogy milyen fontosak nekik. Biztosra akartam menni, hogy úgy kelnek életre, hogy tiszteletbe tartják a forrásanyagot is. Az első naptól kezdve ez volt a legnagyobb célom, hogy „Mennyire fokozhatom még a forrásanyagot?”, ami a legfontosabb dolog, hogy mennyire tudom ebbe a karakterbe beleadni magam és mennyire tudom rajta hagyni a saját kreatív jelzőmet, frissé és érdekessé tenni a saját tapasztalataimmal, belevinni az emberi oldalamat és csodálatos módon bemutatni. A Zöld Íjásznál is, mert ez számomra is nagyon fontos volt, mivel Mia a lánya, Felicitynek és Olivernek, két olyan karakternek, akik már úgymond kifejlődtek és olyan kapcsolatuk van, amit annyian szeretnek, kitaláltak és jól alakítottak már 7 éven keresztül. Megnéztem a sorozatot és próbáltam annyit keresgélni róla, amennyit tudtam. Ugyanazt tettem, mint az Útvesztőnél és a Shadowhuntersnél, elolvastam minden Végzet Ereklyéi könyvet és annyiszor, amennyiszer csak tudtam őket, nézegettem az emberek véleményeit és a kapcsolataikat ezekkel a karakterekkel, csak, hogy valami fogalmam legyen róluk.

Amikor Claryt/Miat alakítottad az előzményeket is olvastad? Miért/ Miért nem?

Ez eléggé kétélű dolog. Példának Clary tudom használni, olvastam a Végzet Ereklyéi sorozatot, de nem olvastam a Pokoli Szerkezetetek, sem a Bane krónikáit, szándékosan mivel csak Clary tapasztalatairól akartam tudni, csak az ő történetét akartam megismerni, amit mi fogunk elmesélni és azt a világot, ami akkor létezett, amikor Clary belekerül, úgy, hogy képes legyek ebben a világban elmerülni és tényleg megérteni mindent, amit ez a történet elmesél. Az íróink, amikor a könyvből elkészítették a történetet, kicsit elmozdították az idővonalat, hogy észszerűbb legyen a műsor és ezáltal megváltoztak a karakterek tapasztalatai is, ami azért hasznos, mert akkor a közönség elolvashatja a könyvet az eléjétől a végéig, így esélyük lesz arra, hogy egy új szemszögből láthassák a történetet és egy új friss „mi lett volna, ha” módon, ha akarják. De ez nekem segített megérteni az egészet, hogy ők amit csinálnak, az később mit is jelent számukra vagy azt, hogy milyen hatásai lesznek ezeknek Claryre, ezért is vagyok hatalmas rajongója ennek a műfajnak és ezért is élveztem olvasni őket, segített a részévé válnom ennek a világnak és annak a történetnek, amit mi elmeséltünk, mivel teljesen belemerültünk és mindent meg tudtunk róla, amit csak lehetett.

Ki nyerne a ringbe, Clary vagy Mia?

Ez a szabályoktól függ! Hogy használhatunk-e természetfeletti erőke vagy sem? Mert valljuk be, Mia elég kegyetlen, Clary pedig a kezéből napfényt tud kibocsájtani szóval…Ha a természetfeletti erők nem engedélyezettek, akkor valószínűleg Clary veszítene. Ha csak tiszta harcban és tapasztalatok alapján nézzük, akkor Mia lenne, mivel Nyssa Al Ghul képezte ki és Mia már kiskora óta harcol. Szóval ő minden trükköt ismer, ő egy született és kitanított harcos, úgyhogy, ha a természetfeletti erőket nem nézzük, akkor azt hiszem Mia nyerne. Érdekes ezeket a karaktereket alakítani, mivel mindegyik egy érmének a két oldala és nagyon szórakoztató volt számomra, főleg színészként, hogy mindegyik teljesen más.

Mi van veled? Inkább szuperhős/ akcióshős vagy? Vagy inkább a színfalak mögött jobban szeretnél lenni, ahol nem lesznek rajtad zúzódások és nem vernek össze?

Annyira bele akarok merülni a karakterek mindenféle nézőpontjába, amennyire csak lehetséges. A kedvenc részem a színészetbe, hogy kaméleon lehetsz. Millió életeket élhetsz meg, millió tapasztalatokat szerezhetsz és különféle dolgokra jöhetünk rá, hogy mi vezet minket és mi különbözteti meg az embereket. Részemről nálam a harcok elengedhetetlenek, az edzés és minden ilyenért könyörgöm és azt kérem, hogy minden aspektusban részt vehessek, és keményen dolgozom, hogy meg is tudjam csinálni. Becsülöm a kaszkadőröket a Shadowhuntersnél és a közösséget, akik keményen edzettek engem és a szárnyaik alá vettek, hogy feltornázták arra az időre a képességeimet a forgatásokra. Amennyire még biztonságos, mivel vannak olyan dolgok, amikkel ott szembesülsz, hogy nem igazán biztonságos, hogy megengedjék nekünk megcsinálni őket. Én a legtöbb harci és kaszkadőr mutatványaimat én csinálom és imádom. Lehetővé teszi, hogy megismerjem a karakterem fizikai állapotát és megtapasztaljam mit is csinál, a gondolatokat, amiket átélhet és a dolgokat, amik érzelmileg nyomják egy harci jelenet során, amelyek a későbbiekben is befolyásolhatják a karaktert azokban a helyzetekben, mint érzelmileg és fizikailag is.

Imádom a kapcsolatodat Luke Bainesszel. Nyilván teljesen más, mint Jonathannal (hálistennek, mivel amúgy már börtönben lenne), de annyira félelmetes és elképesztő ebben a szerepben, voltak olyan pillanatok, amikor valóban megijesztett téged, amikor együtt forgattatok egy jelenetet?

Ó, rengeteg. Évek óta ismerem Lukeot és imádom őt. Nyilván több időt tölteni vele, nagyon jó móka volt. De a karaktere Jonathanként/Sebastianként a kedvenc karakterem a könyv elolvasása óta. Amikor még Will Tudor játszotta Sebastian oldalát és utána Luke a Jonathan oldalát, olyan voltam mint egy gyerek a cukorka boltba. Mert, Will és Like a két legjobb barátom és a két kedvenc színészem, akikkel valaha együtt dolgoztam. Egy álmom vált valóra, hogy a két kedvenc színészem játszotta el a két kedvenc karakteremet. Velük lenni és együtt dolgozni a legkedvesebb barátaiddal hatalmas élvezet és ritkaság ebben az iparágban, de ez olyan volt, amit nagyon élveztem. Amikor már ilyen magas szinten van a bizalom közöttetek és a megértés, ahol már megtört a jég, olyan helyekre juthatsz el, ahol igazán szabadon megélheted a meglepetéseket és azokat a kis varázslatokat, amik megtörténnek. És az ilyen úriemberek mellett ezek határozottan meg is történnek és azt hiszem, hogy ez látszódik is a képernyőn.

Láttam, hogy részt veszel az új filmben az Assimilateben és ez elég sci-fi/horror típusnak tűnik nekem. Mi vonzz téged ezekbe a sötétebb projektekbe és szerepekbe? Mindig jó látni téged ezekbe, mert amikor nézek rólad egy videót, te egy fényes, kis napos személyiség vagy.

Egy kicsit kettős-személyiség vagyok és ezt nagyon is élvezem. Amúgy tényleg egy fénylő, kis ragyogó ember vagyok, mindenki átmegy dolgokon az életében, ami máshogy érinti meg őket. Én az átélt dolgok miatt rájöttem, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a negatív dolgokra koncentráljak. Ha pozitív a kisugárzásod, ha megtalálod a reménysugarat, akkor az segít bármit kezelni, ami az utad során történik veled. Ez az, ahogy élek, de én is olyan vagyok, aki túl sok bűncselekményt hallgatok és túl sok rémtörténet hallok, és ezek azok a dolgok, amik a világ sötétebb dolgai. Túl sok feketét hordok, néhányan ezt mondanák. De ez is vezet, ez a kettősség és ez az a képesség, ami elvisz mindkét irányba engem. Nem tudom, miért is kötök ki itt mindig ezeknél a projekteknél. Azt hiszem ez az aktuális téma nálam most és boldog vagyok, hogy életre kelthetem ezeket, de a Charlie Day első rendezői debütálására is képes voltam, tehát egy percre a komédiába is benne voltam és szívhattam egy kis friss levegőt. Próbálom és változatossá teszem, amennyire csak lehetséges.

Mi az a szerep, amit még soha nem játszottál el és majd meghalsz, hogy eljátszhasd?

Amikor először kerültem be ebbe az iparága, megígértem magamnak, hogy engem nem tesznek bele egy dobozba, szóval ezért szeretnék minden műfajban részt venni és mindenféle karaktert eljátszani. Meghalok, hogy egy kosztümös darabba játszhassak, valaki rakjon rám egy fűzőt és hadd szaladgáljak abroncsos szoknyában! Meghalok azért, hogy játszhassak egy sorozatgyilkost, valami igazán sötét és furcsa dolgot akarok csinálni, imádok megtapasztalni mindenféle emberi dolgot és csak imádom feltárni a dolgok minden aspektusát, amennyire csak tudom.