Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Walker: Independence – Interjú a sorozatról Katherine McNamarával

szept 11, 2022
Dee

Katherine McNamara interjút adott a Cowboys&Indians Magazinnak, ahol az október 6.-án megjelenő sorozatáról, a Walker: Independenceről mesél egy kicsit:

C&I: A Walker: Independence főszerepét azután kaptad, hogy a Zöld Íjász és a Shadowhunters című sorozatokban már hozzászoktál a durva akció jelenetekhez. De ültél már lovon?

Kat McNamara: Igen, jó kiscserkész vagyok. Elég sokszor ültem már lovon. Persze, az egészen más, ha hozzájön egy fűző és egy 15 kilós ruha, meg az összes többi dolog. De ez az, amit szeretek a színészetben: Minden megbízás ad egy valami újat, új kihívást, legyen szó akár kardokról, íjakról, nyílvesszőkről, fegyverekről vagy lovakról – vagy egy 15 kilós ruháról. A nagy különbség az, hogy már nagyon megszoktam a farmert, a katonai csizmát és a bőrdzsekit, plusz a fegyvereket. De ebben a sorozatban ez egy kicsit más színezetű, mert Abby Walker egy bostoni, társaságban nevelkedett hölgy, akit beledobnak a Nyugat világába. Szóval új kihívást jelent, hogy rá kell jönnünk miként alkalmazkodik egy rendes hölgy az 1800-as évek végén, amikor az egész világát elveszik tőle és az első 15 percben (a premierepizódban) senkije és semmije sem marad. De ettől függetlenül szórakoztató.

C&I: A premierepizódban már megtörténik ez a szörnyű esemény. És neked saját magadnak kell összeszedned magad, a saját akaraterődből – nos, és kapsz azért egy kis segítséget a út során.

KM: (nevet). Egy kis segítséget, igen.

C&I: De gyakorlatilag az idő nagy részében egyedül vagy és a saját pénzedből élsz. Mire támaszkodtál a saját élményeidből, amikor megformáltad Abbyt és, amikor rájöttél, hogy magadra számíthatsz?

KM: Érdekes, hogy ezt kérdezed. És őszintén szólva, ez az, ami eleve vonzott Abbyhez. Valami, ami szerintem annyira egyedivé és különlegessé teszi ezt a sorozatot az az, hogy az összes karakter valamiféle western-ihletésű figuraként jelenik meg, úgy, amit már korábban láttál régen. És, mégis, ahogy a történet kibontakozik, rájössz, hogy sokkal többről van szó és minden egyes karakter megcáfolja azt, amit várnál tőlük. És Abigail sem más. Egy olyan nő, aki azért jön Nyugatra, hogy a férjével új életet kezdjen és végül senkije és semmije se marad, – de több lehetősége van, mint a legtöbb korabeli nőnek és útközben olyan férfiakkal találkozik, akik ezt felismerik és segítenek előremozdítani, lehetőséget adnak neki, hogy újrakezdje és olyan életet éljen, amit tényleg a sajátjának mondhat. Amire soha nem is számíthatott.

C&I: És te ezt át tudtad érezni?

KM: Azt hiszem, ezt már én is átéltem párszor az életemben. Tudod, a családomban senki sem él ebből. Tudósok és egészségügyi szakemberek családjából származom. Gyerekkoromban közgazdász akartam lenni. És hirtelen ott találtam magam ebben a világban, ahol senkit sem ismertem és újra kellett kezdenem, és így voltam: “Oké, ez az, amit csinálnom kell egész életemben. De hogyan fogom ezt csinálni?” Mindenki megy át hullámvölgyeken és voltak olyan időszakok az életemben, amikor saját magamat kellett összeszednem és ezt tenni: “Oké, választhatom azt, hogy az áldozat leszek vagy azt, hogy felnövök és erősebbé válok általa.”

C&I: Az elmúlt években néhány elképesztő westernsorozat jelent meg a tv és streaming szolgáltatóknál. De a Walker: Independence hosszú idő óta az első westernsorozat, amelyet a The CW sugároz a tv-ben.

KM: Ezt egy lehetőségnek látom, mert hatalmas nosztalgia fűződik a westernekhez, különösen a Walker-univerzumon belül. A Walker már egy ismert minőség. Szóval, amikor az emberek a nappalijába érkezünk, ott ez egy nagyon ismerős dolog. De, ami annyira zseniális abban, amit Seamus Fahey, Anna Fricke és Larry Teng létrehoztak, az az, hogy az új generációnak készítettek western. Ez egy olyan western, amely felhasználja azt, amit ismerünk és szeretünk, de valójában közben azt teszi, hogy megmutatja a régi Nyugat olyan részeit, amelyeket még nem láttunk, közben bemutatja a sokszínűséget, a színeket, az életet és a vibrálást – az erőszakot, a terrort, – ami akkor a Nyugaton létezett. Nem zárkózunk el attól, hogy a karaktereinket megpróbáltatások érjék. De mégis bemutatjuk azt a fajta örömöt, melegséget és közösséget, ami a Nyugatot jellemzi, ami sokkal sokszínűbb, mint azt sokan gondolnák.