Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

A Shadowhunters része lenni az egyik legnagyobb ajándék volt…

 

Júniusban jelentették be, hogy a Shadowhunters véget ér a harmadik évad után, a Freeform közölte a ’friss’ keserédes híreket: A sorozat 2019 tavaszán visszatér két plusz epizóddal, ami lezárja a történetet. „Amikor hallottuk, hogy a sorozat nem folytatódik, – meséli Katherine. – megadták a lehetőséget, hogy két epizódot leforgassunk még, hogy befejezhessük a történetet és ez egy hatalmas ajándék volt számunkra. Júliusban és Augusztusban forgattunk és 2019 elején fog megjelenni.”

 

Habár Claryként véget ért a szerepe a Shadowhuntersbe, Katherine még mindig hálás azért, hogy milyen tapasztalat volt számára ez a szerep. „A Shadowhunters része lenni az egyik legnagyobb ajándék volt – és ez olyan valami, amiért elismeréssel tartozok az írók felé – minden egyes nő kiáll a sorozatban magáért, megbirkóznak a saját csatáikkal, és erősödnek egymástól. – meséli. – És nagyon fontos, hogy ők annyira különbözőek. A sorozat a következő generáció fiatal lányainak erős nőket mutat, vezető, kemény nőket, akik nincsenek korlátok közé szorítva – és minden nő ilyen.”

 

„Nagyon komolyan veszem a felelősségemet a fiatal nézők miatt, – mondja Katherine nekünk. – Tudom, hogy milyen volt amikor kislány voltam és nem akartam mást, mint találni egy olyan karaktert, mint Clary, akire felnézhetek és olyan karaktereket, akiket követhetnék. Szerencsés voltam, hogy egy kemény nő házában nőhettem fel, akinek kiegyensúlyozott karrierre és családja van, aki képes értük bármire. Soha nem az volt a kérdés, hogy ’vagy’ – mindig is az ’és’ volt a kérdés. Bármi lehetsz, aki lenni akarsz, nem számít, hogy mit mond a társadalom, ha elég keményen dolgozol érte.”

 

Katherine hatalmas munkahelyi morálja elég jól ismert a Shadowhunters csapatában, akikkel évekig együtt dolgozott, hogy teljesen megvalósítsa Clary karakterét. „Habár egész életemben táncos voltam, amikor elkezdtem a Shadowhuntersben dolgozni, nem tudtam, hogyan kell egy ütést bevinni vagy kardot tartani. Nem tudtam mit csinálok. Claryvel bedobtak minket a közepébe és nekünk volt egy nagyon szuper kaszkadőr csapatunk és dublőrök. Világszínvonalú harcművészeti szakemberek és tanáraink voltak, akik mindig ott voltak, hogy tanítsanak minket, hogy időt adjanak a tanulásra, így soha nem hagytam ki a lehetőséget!”

 

Katherine erős családi háttere az elképesztő nőkkel a lelkét és a szellemét erősítette, aztán a Shadowhunters kaszkadőr csapata segített neki megtanulni, hogyan kell a belső erejét a test erejével párosítania és a nyers, éles erővé alakítani. „Nagyon tisztelem a kaszkadőr csapatomat. Ők nem csak elképesztően tehetségesek, de remek emberek is. A második évadban a Shadowhuntersben 95%-ban én csináltam a mutatványokat és harcokat. Szorosan dolgoztam a kaszkadőr csapattal és megmutatták, hogyan küzdjek és mozogjak. Olyan hatalmas ajándék volt és megváltoztatta az életem. Most kondimániás lettem, szeretem edzeni és harcművészet és a bokszolás az egyik szenvedélyem. Most az Arrowban folytathatom a boksz és a harc képességem fejlesztését egy egész új univerzumban.

 

Az Arrowban, Katherine Mayat alakítja, egy félelmet nem ismerő, utcai harcost, aki egy földalatti harcklubban küzd. „Maya egy elég kemény környezetben nőtt fel, idetartozik, – magyarázza Katherine. – Nem lehet megfélemlíteni, nem lehet vele szarakodni. Szórakoztató számomra színészként, mert a karakterem Claryként elég ártatlan, reménykedő, optimista emberként indult. Maya egy másik része, Clary ellentéte. Sötét oldala van és ezáltal megerősödött. Ő olyan, aki elsőként üt és utána kérdez.”

 

Katherine kőkemény harci jelessége tökéletesen egyensúlyban tartja önzetlen szellemét, az erkölcsi iránytű, ami az őt körülvevő nők által fejlődött ki. Arrow Oliver Quenn (Stephen Amell) playboy milliárdos életét követi nyomon, akinek korlátlan pénzügyi forrása van és aki az életét a bűnözés és korrupció ellen szenteli. Megkérdeztük Katherinet, mit gondol erről, hogy ilyennek szentelje az életét, ha a pénz nem számít semmit.

 

„Az életem egyik részét különböző dolgokra fordítanám, – mondja nekünk. – Ahelyett, hogy önbíráskodnék, mint Oliver az Arrowban, előnyben részesítem inkább álmokat felépíteni és megpróbálni tenni azért, hogy az emberek életében változás legyen, segíteni őket abban, hogy erős jövőt alapozzanak meg maguknak – különösen olyan embereknek, akiknek nincsen meg ehhez az erőforrásuk, lehetőségük és  biztonságos hozzáférés. Olyan sok ember van, akiknek nincs rá lehetősége, hogy olyan életet éljen, amilyet akar és inkább a túlélésre koncentrálnak. – Katherine még hozzáteszi. – Az időmet arra fordítanám, hogy olyan történeteket meséljek el, amik tükröt tartanak a társadalom elé és kényszerítenének minket, hogy kérdéseket tegyünk fel, hogy hogyan lehetne jobbá tenni az emberi létet mindenki számára.”

 

Katherinenel beszélve rájöttünk milyen hálás a gyönyörű életéért, amit kapott és hogy lehetővé vált számára, hogy olyat teremtsen, amiben élni akar. Mennyire hozzáillik, hogy Hálaadáskor született. „Pulyka bébi vagyok, így tizenegy évente a hálaadás a születésnapomra esik ( November negyedik csütörtökén).

 

A születésnapja ünneplése és a Hálaadás egy időben minden évben a legkedvesebb hagyományává vált. „Annyira nagy örömet okoz – mindig viccelődök, mert tortát és pitét is kapok (nevet)! Olyan bolondos, vicces, játékos nap és olyan emberekkel vagyok, akiket a legjobban szeretek. Ez a kedvenc ünnepem. Olyan egyszerű és tiszta, még nincs rajta marketingfogás. Ez az ünnep a hálára épül és a világot jelenti nekem.”