Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Justin Howard: Itt vagyok a mesés Katherine McNamarával, más néven ‘Kit Kat’-tel. Kezdjük is el. A színészet, mikor is kezdődött nálad? Mert találkoztam a tudós édesanyáddal és te nagyon nem színész családból származol.
Katherine McNamara: Nem, egyáltalán nem. Sosem akartam színész lenni, amikor én kicsi voltam. Ez sosem tudatos volt. Ez nem olyan, amit tudtam is hogyan kell csinálni. Pénzügyben akartam dolgozni. A CFO vállalatnál akartam elhelyezkedni, és később majd saját céget alapítani. Pénzügyi tanácsadó vagy közgazdász akartam lenni.
Az egész akkor kezdődött, amikor a családunk egyik barátjába futottm bele egy nap, aki egy színház igazgatója és szüksége volt egy táncosra. És mivel én egész életemben táncoltam, mert ez volt a hobbim, gondoltam miért nem próbálhatnék ki valami újat a barátaimmal azon a nyáron. És itt szerelembe estem…
Sosem fogom elfelejteni az első pillanatot, amikor a színpadra léptem. Éreztem az energiát a közönség és a színészek között a színpadon. Minden lélegzetvételt, energiát és fényt, amit a díszlet adott. Teljesen letaglózott. Tudtam, hogy ez olyan dolog, amit mindig is meg kellett tennem az életem során. Rájöttem, hogy ez az,amit én a földön csinálni szeretnék. Bár ez fiatal koromban történt velem, de ez teljesen egyértelmű volt számomra. És soha nem néztem vissza.

 

JH: Írd le azt a varázslatos pillanatot a színpadon, amikor ráébredtél a sorsodra. 
K: Ez nagyon érdekes, tudod abban a másodpercben, hogy megtaláltad önmagad. Hirtelen minden világos lesz és meg állsz egy pillanatra ‘Várjunk csak, ez az! Ez az, amit egész életemben szeretnék csinálni.’ Nem csak, hogy én mit akaratok, hanem ez az amit egész életemben akarok. Nem igazán tudom ezt másképp leírni. Ez attól a perctől kezdve világos volt számomra.

 

JH: Úgy tűnik egy pillanatra beleláthattál a sorsodba.
K: Így volt. Őszíntén örülök, hogy rátaláltam erre már fiatalon. 11-12 év körüli lehettem. Tudtam mit akarok az életben és tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy ettől a perctől kezdve a hártalévő életem során is ez lesz a hivatásom.
JH: Ez úgy hangzik, mintha megvilágosodtál volna akkor. A legtöbb ember egész életében keresi a helyét és sosem találják meg.
K: Ez így igaz. 

 

JH: Hogy kötöttél ki L.A-ben? Mert van egy olyan érzésem, hogy ez szuper történet.
K: Igen! Az első munkám New Yorkban volt, egy Broadway-i sorozatban. Ezután a sorozat lezárult.
JH: Melyik sorozat volt ez?
K: ‘A Little Night Music’. A legcsodálatosabb és legjobb évem volt. A sorozat után én meghallgatásokra jártam filmekbe és tv sorozatokba. Végül egy Disney sorozatnál landoltam. Így L.A.-be költöztem, ahol a Disney bemutatórészét forgattuk néhány hónapon keresztül és most 5 évvel később is itt élek. A karrieremben és az életemben minden azért történt, mert én úsztam az árral. 

 

JH: Kicsit tekintsük vissza. A Broadway, nos az a Broadway…áruld el, hogyan kötöttél itt ki.
K: Szóval Kansasben van egy csodálatos színházi közösség. Sokkal tartozom nekik, mert az aki most vagyok és a munkamorálért a csodálatos művészeknek köszönhetem, akik itt dolgoznak. Nagyon sokat adott nekem művészileg. Néha New York-i színészeket is vettek fel, hogy más színhazáknál is szerepeljenek és hozzák magukkal a nézőket. Így egy olyan nővel dolgoztam, aki a ‘Little Night Music’-ba hívott és együtt dolgoztunk továbbra is. Az előadás után be kellett ugranom egy lány helyére. Tehát ez a nő megemlített engem, akivel Kansasben dolgozott és hogy hívjanak fel. Így kaptam egy telefonhívást, hogy ‘ Hé van egy meghallgatás a Broadway-en egy sorozatba New Yorkban két nap múlva, ha akarod’. 
Még soha nem voltam előtte New Yorkban, még soha nem mentem el innen, úgyhogy úgy voltam vele, miért is ne? Miért hagynám ki a tapasztalat szerzést és a lehetőséget. Úgy értem kinek kell ürügy arra, hogy New Yorkba menjen és láthassa a nagy várost? 
Szóval New Yorkba mentem, két nappal később a meghallgatásra. Négy órával később hívtak vissza és kevesebb mint egy óra volt, hogy az La Guardia repülőtérről induljak haza. A repülőtéren kaptam a hívást, hogy ‘ Hé, gratulálok! Meg van a szerep, legyek újra New Yorkba egy hét múlva, készen arra, hogy fél évig vagy tovább itt kell maradnom.’ Sosem gondoltam volna, hogy elhagyom Kansast, de ebben a pillanatban az egész életem megváltozott. Becsomagoltam a cuccaim és New Yorkba költöztem. Ott maradtam és egy évig a sorozatban szerepeltem. 

 

JH: Beszéljünk még New Yorkról. Ez egy igazán varázslatos hely. 
K: New York elképesztő!

 

JH: Mi volt kedvenc dolgod New Yorkban?
K: A New York-i színházak. Csak azért, mert olyan sok van és sok nagyszerű dolog történik ott. Pár háztömbnyire laktam a színháztól, ahol dolgoztam. A Pokol konhyája és a színházak negyedének szívében laktam. 14 éves voltam, amikor New Yorkba költöztem. Kansasből New Yorkba költözni volt a legjobb dolog életemben. Felnyílt a szemem és láthattam a világ többi részét. Minden kulturális és művészi lehetőséget. Megváltoztatott engem és átformált ezen az úton, ami érdekes volt és szükségem is volt erre.

 

JH: Ez tetszik! Te teljesen átlátod a sorsod, ami megnyílik előtted.
K: Tudod én hiszem, hogy minden okkal történik. Ha elérheti ( és igen van szabad akart és a többi) de ha valaki tesz is érte, akkor sokkal jobb lesz abban, amit csinál. 

 

JH: Melyik város jobb, New York vagy Los Angeles?
K: Imádom L.A.-t. De az életstílus New Yorkan és az energiája a városnak ez az amiben élek. Imádom New Yorkot, remélem, hogy egy nap az álmom teljesül és visszaköltözök oda.

 

JH: Amikor New Yorkról mesélsz, és hallgatlak, te vissza akarsz menni oda a Broadway-en szerepelni.
K: Igen, kérlek! Igen, kérlek! Önként dalolva! Igen!

 

JH: Szeretem ezt a kis ‘Hunger Games’ utalást, a barátomat Victoriát megnevetteti majd.
K: Azt hiszem, ezt a kifejezést használni sok volt. De úgy gondolom ez így van.

 

JH: Jelenleg a ‘Shadowhunters’ sorozatban vagy. Már a második évadnál tartotok, sok kritikát és rajongói visszajelzést kaptatok. Beszélj nekem, hogy mi tetszik a szerepedben? 
K: A szerepem a ‘Shadowhunters’-ben egy igazi valóra vált álom. A rajongók a sorozat hitelességét szeretnék, mert ez egy hatalmas könyvsorozat alapján készül, ami sokaknak rengeteget jelent. Azért jelentős ez a történet, mert nagyon változatossak a karakterek és sokszínűek a kapcsolatok. A sorozatnak saját élete van. A rajongóktól megtanultam valamit, ők kapcsolódnak a történethez, ami hozzájuk is kapcsolódik. Annak ellenére, hogy természetfelettiekről szól, az emberiség a karaktereken átjön és ez valóságos számukra így. Nekünk figyelembe kellett venni a sorozatnál, hogy a fő célja az, hogy adózzunk az eredeti műnek, és a képernyőn egy új perspektívát és új életet mutassunk be. Az új értelmezés azonban még hű az eredeti műhöz, mert szeretik az emberek és reagálnak rá. Úgy érzem az írók megvalósították. Képesek voltak megtartani a mérleget az eredetiségben, a témában és a karakterekben, és így is szeretik őket ebben a sötét megvilágításban a Freeform csatornán. Ez így lett a legjobb mindkét világban.

 

JH: Hogy landoltál ebben a szerepben?
K: A meghallgatás folyamata Clary szerepére hosszú volt és most már így érthető is, hogy miért. Ezek a karakterek azok, akik magukban hordozzák a történetet, ők hívják fel az emberek figyelmét és ők adják a szívét a történetnek. 
Clary a kulcsa az egész történetnek. Ő a fogaskerék, aki körül minden forog, és azt akarták, hogy a tökéletes személy találják meg erre a célra, aki jól bemutatja az egészet. 10 meghallgatás volt, 4 teszt, 2 vizsgálat egy csomó meghallgatás között. Ez egy igazán csodálatos folyamat mert Dom is a csapat tagja. Dom (Dominic Sherwood) Jace szerepére jelentkezett – ő és én a sorozat előtt is barátok voltunk. Amikor olvastam a forgatókönyvet, azt gondoltam, hogy Dom tökéletes lenne erre a szerepre. Természetesen, amikor beválogattak minket, nem voltam meglepve.
Mindenki aki bekerült a saját életét is beleadja a szerepbe. A tesztek alatt tudtam, hogy a jég már megtört. A szerepek életre keltek. Alberto Rosendbe, aki Simont alakítja és Emeraude Toubia, aki Isabellet, akkor voltak ott a meghallgatáson, mint mi. Együtt töltöttük a várókban az időt és vicceket meséltük és együtt teremtettük meg a légkört. Kijönni a dolog másik oldalán ezzel a gárdával, úgy mondd bajtársiasság jött létre köztünk. Együtt töltöttük az időt mindig.

 

JH: Úgy hangzik, mintha az alapkiképzésen minden rendben ment volna a váróban.
K: Megcsináltuk. Átmentünk az alapkiképzésen, a váróteremben volt a kiképzőtábor, ami az egészet adta. McG az egyik producer a sorozatban, rendezte az első epizódot, így ő része volt az egész csapat összekovácsolási folyamatban. Segítettek nekünk a szerepeknél, segítettek a kezdetekben a projektnél. Aki a bevezetőn dolgozott, mint McG nélkülezhetetlen volt, mert neki olyan energiája van és a projekt iránt teljesen elköteleződött. Lenyügőzőek az ötletek és fel is robbantja őket bármikor. Mindenki aki dolgozik ezen szívét, lelkét beleadta. Létrehozta azt a családot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy létrejöjjön a bemutató. Nem csak elképesztően tehetséges mindenki, aki ezen dolgozik, de mindenki törődik is vele. A ruházattal, hajjal, kellékekkel, a díszlettel és a bemutatással is. A tény, hogy mindenki ilyen szenvedélyesen emeli a műsor teljesítményét, ez valami igazán különleges.

 

JH: A karaktered a kulcs, aki mindenki körül ott van. A könyvek szerint, ő egy összetett jellem. Keresztül megy egy beavatási rítuson és elveszíti az ártatlanságát. A sorozatból az jön le, hogy neki több sötétség jutott. 
K: A kezdetektől öregítettünk a karakteren. A könyvekben 16 éves, a sorozatban 18. Clary egy művészeti iskolába kezd. Egy magas iskolai környezetbe tették, és beletették őt a felnőtt világba. Ami szerintem jől működik a sorozatban és a Freeformnál. Ez megnyitja a magas iskolai nézettséget és a felnőttek, gyerekek felé a világot. Mindenki ezt teszi a világba. Amikor végzős voltál a középiskolába, akkor lépsz be a világba, egyetemre mész állást kereselt vagy bármi amivel új fejezetet nyitsz az életetben, és ez az ami Clary életében is bekövetkezik. Clary karaktere olyan valóságos. Az egész folyamat, amikor megpróbál rájönni, hogy ki ő és hol a helye a világban. Aztán hirtelen, amiről eddig tudott, hogy ez lesz élete, teljesen füstbe megy. 

 

JH: Az egész csak illúzió.
K: Igen, az. Az első két epizódban minden semmivé foszlik és meg kell találni a módot, hogy a hamu fölé emelkedjen, és harcossá, katonává váljon. Ez egy elképesztő utazás. Ez érdekes a történetben, mert minden karakternek meg van a saját útja és a saját növekedési időszaka. Ezért ilyen hosszú élettartamú a történetünk. Mindegyik karakter egy olyan helyen kezd, ami belefér egy dobozba, vagy egy típushoz illeszkedik. Vagy legalábbis úgy tűnik. Mégis eléjük helyezték ezeket a szituációkat, hogy kilökje őket a komfort zónából és többet meg tudjunk róluk. Azt láthatjuk, hogy semmi sem az aminek tűnik. Ez teszi valóságossá és élethűvé. 

 

JH: Minden ember nem egy dolog körül él, hanem több szempont van számunkra, ami különböző időpontokban jöhet elő. 
K: Pontosan!

 

JH: A saját életed, akkor a cselekvésre való felhívás és a sors érintése hozta létre. Tudtad, hogy ezt akarod és a pályádra léptél. Megtapasztaltad, hogy ezen az úton kalandokban lehet részed. A karaktered ezen a gyorsított tanfolyamon van. A szerepben melyik részeid csatlakoztak először? A saját életed melyik része adta a karakter mélyebb megértését?
K: Clary szenvedélyesen csinál mindent és a másik oldalon ő hűséges, és törődik azokkal, akiket szeret. E két adottság olvad össze, hogy legyen ereje mindenre. Nem számít mit csinál, vagy milyen helyzetbe lökték, ő elmerül benne és megtesz mindent, hogy megmentse azokat, akiket szeret. Ez lehet előny számára, de ez az ő hátránya is. Az anyját elrabolják az első részben, így az a feladata, hogy visszaszerezze. Áldozatokat hoz, hibázik és olyan döntéseket hoz, amiket nem kéne. Fájdalmat okoz az embereknek, annak ellenére, hogy sosem akart. Nem csak ő van a világon és az anyja megmentése, meg kell tanulnia megbocsájtani magának és bocsánatot kérni. Úgy hibázni, hogy helyrehozza és hogyan pótolja a veszteségeket. Sokat fejlődik az első évadban. Már sajátomnak érzem ezt az egészet. Együtt nővök vele. A karakterrel tudok együtt nőni és ez a legjobb dolog, amit kérhetek. 

 

JH: Ez tetszik! Tükrözi az utazásodat az ő élete.
K: Nagyon hasonló. A helyem ebben a Tv sorozatban, Clary egy háború közepébe csöppen és egy csomó dolog nyomja a válunkat. Mindketten egyedül utazunk.

 

JH: A srácokkal most készítitek a 2.évadot…
K: Igen! Sok minden történik jelenleg. Egy hatalmas jelenetnél lett vége az évad, Jace átment a sötét oldalra, Clary édesanyja felébredt. Rengeteg dolog történik, Valentine harcba készül és Clary is. Ez már nagyon érdekes fordulat, a szerepcsere a karakterek között. Jace annyira biztos volt magában eddig, minden amit ismert és tudott olyan egyértelmű volt. Az a tény, hogy az ellensége Valentien, valóban az apja, teljesen felborított mindent. Aztán Clary, akibe szerelmes, a húga, elpuszított benne mindent, amiről eddig azt hitte, hogy tudja és ki ő, mint Árnyvadász, mint ember. Ő egy sötét spirálba került. 
Clary, amibe dobták a sorozat elején, már kezd helyrejönni. Most itt van az árnyék világban. Ő tanulja, hogy ki ő és hova is tartozik. Biztos magában, a szerepek teljesen megfordultak. Nem tudom kivárni, hogy a kapcsolatuk hogyan alakul, hogy Clary és Jace testvérek. Kinek a karjába zuhan most Clary? Nem tudjuk. Biztos hogy Simonba esik bele? Egyáltalán beleszeret valakibe? Ki kell várnunk… Annyi minden van, fel kell fedeznünk a karaktereket. 

 

JH: Te és az egész csapat a sikeres évadot egy tetoválással ünnepeltétek…
K: Megcsináltuk!

 

JH: Nos, nem tartsd magadba. Meséld el az egész kalandot az elejétől a végéig.
K: Ez volt, amit együtt csináltunk a forgatás végi bulin. Ez egy olyan kalandféle volt. Mindannyiunknak a rúnák a részeink lettek és megadták kik vagyunk. Mi egy helyen éltük, 6 hónapot töltöttünk együtt, mindennap láttuk egymást, miközben együtt dolgoztunk, vért izzadtunk, együtt edzettünk, és együtt néztük végig a sorozatot. A rúnák személyessé váltak. Ezek a jelek adják az Árnyvadászoknak az erejüket. 

 

JH: Teljesen meghatódtam. Szeretem ezt. Eltekintve a ‘Shadowhunters’-től te az Útvesztő filmben Sonyát alakítod. Beszélnél róla?
K: Az útvesztő az egyik kedvenc történetem. Dylan O’Brient az MTV napokon ismertem meg. Én hatalmas rajongója vagyok, tisztelem a munkáját. Vele szerepelni az Útvesztő második részében a ‘Shadowhunters’ előtt ez volt a beugróm a tudományos fantázia világba. Ez több sci-fi, mint fantázia. Nagyon más az Útvesztő, mint a Shadowhunters. Sokkal rögösebb és nyersebb. A ‘Shadowhuntersben’ minden koreografált és nagyon folyékony. Ez azt jeleni, hogy bájosnak és angyalinak kell lenni. Az útvesztőben bedobnak téged egy sivatagba, kezedbe nyomnaj egy fegyvert és azt mondják, hogy most a gyerekek futnak! Nincs semmilyen akadály, mert természetesnek kell hatnia. Éppen ezért ezek a filmek olyan karakán és valóságos módon találkoznak.

 

JH: Mert ez természetes közegben van?
K: Ez szép, mert Wes mindig felveszi. Mindenhova kamerával megy. Wes elképesztő. Az útvesztő filmek az ő babája. Ez a legnagyobb dolog a világon nézni és vele dolgozni, mert van elképzelése mindenről. Állandóan ekörül jár az agya, és sosem lehet tudni, hogy a kamera be van-e kapcsolva vagy nincs. 
Mindannyian benne vagyunk. Elmerülünk ebbe a világba és ide nagyon könnyen be lehetett lépni. Amiket a karaktered érez, azokat te is megtapasztalod. Ez nagy dolog, miközben nézed a színészeket, ahogy tanulnak belőle, ez igazán családdá kovácsol. Ez a másik szereposztás, ahol mind kijövünk egymással és együtt töltjük az időt a forgatás alatt. Mi egy család vagyunk. Az a kémia amit a képernyőn látsz az a valóságban is létezik. Ez a lány, Sonya egy másik labiintusban volt és megszökött és csatlakozott a lázadó szövetséghez, amit ‘Jobb Kar’-nak neveznek. Ő már pár éve itt él, és látta az egészet. Látta a barátait meghalni, látta elszakadni a szeretteit, de nem állt félre. Ezért ő is része a szövetségnek. Készen áll a harcra.

 

JH: Buta kérdések ideje, kedvenc divattervező?
K: Szeretem Alice & Oliviát. Marc Jacobs a másik tervező, akibe én mindig szerelmes voltam. Ezek mind fiatalos és nőies dolgok keveréke. Szeretem, hogy van egy szint az elegancia és olyan elemek között, ami növeli a divatot. Tehát még elmondható, hogy művészi elemei vannak. Más tervezők még a Red Valentino, Christian Siriano, Ted Baker és az All Saints.

 

JH: Melyik divat kellék nélkül vagy képtelen élni?
K: Imádom a jó bőrdzsekiket. Van egy kedvenc dzsekim, amit mindenhova magammal viszek. Az útjaim során ha szükségem van valami melegre vagy valami extra kiegészítőre. 3 évig kerestem, mire megtaláltam a kedvencem. Soha nem fogom elengedni. Ez egy köves bőr.

 

JH: Mi van mindig a táskádban?
K: A ‘Shadowhunters’ csapata mindig nagymamának hív, mert mindig van a táskámba Listerine. Mindig velem van. A zsebemben a forgatáson és a táskámban. 
Azért hívnak nagymamának, mert van egy táskám, amiben köhögés elleni cseppek vannak, kézkrém, hajgumik, és telefontöltő. Minden, amire bárkinek szüksége lehet.

 

JH: Várj, te vagy Kit Kat nagymama?
K: Igen, nagymamának hívnak. Nagyszerű, de tudod, amikor friss leheletet akarnak, mind hozzám jönnek. Tudod, ha 17 órát dolgozol egy nap, ez mindig hasznos. 

 

JH: Utolsó dolog, van valami amit el akarsz még mondani?
K: Tartsátok figyelemmel a ‘Shadowhunters’ 2.évadát a Freeformon. Mindent beletettünk a nagy elemekből a sorozatba, átnéztük a rajongói észrevételeket, láttuk mi működött és mi nem és mi helyrehoztuk ezeket. Én zenével foglalkozok jelenleg. Hamarosan lesz egy kis lemezem, úgyhogy kövessetek figyelemmel!