Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Missouriban született Katherine McNamara egy feltörekvő fiatal sztár, akit Clary főszerepében láthatjuk a Freeform legújabb sorozatában a Shadowhuntersben. Könyvből dolgozták át a képernyőre az egyik legsikeresebb könyvsorozatból a Végzet Ereklyéiből. A castingról a hírek gyorsan terjedtek a neten, Deadline, Variety, The Hollywood Reporter, The Wrap oldakon is közzé volt téve.
A sorozat premierje meghozta a nézettséget, két év alatt az elsők közé ugrott, közrejátszott az is, hogy a népszerű Pretty Little Liars sorozat is itt látható. Shadowhunters visszatér egy második évaddal is, és nemrég McNamarát jelölték a 2016-os Teen Choice díjátadón a ‘Choice Tv Breakout Star’ kategóriában Clary Frayként betöltött szerepéért.
McNamaranak a tánc a szenvedélye, többfélét is ismer; balett, sztepp, jazz, hip-hop, keringő, és hula. Tagja a Actors Equity fiatal előadók bizottságának és Blank Színház Új játék az olvasás bizottságának is. Katherine adni akar a közösségnek és a Champion for the United Girl Up szervezetnek a tagja, szóvivője a Stomp Out Bullyingnek és támogatja a MS Societyt és a Lollipop Theatre Networkot, önkéntes a Los Angeles-i gyermekkórházban. Ő jelenleg itt is él
.

 

Van valami tanácsod a fiatal lányoknak, akik egy nap színésznők szeretnének lenni?
Katherine McNamara: Maradjanak hűek önmagukhoz és igazán szeressék azt amit csinálnak – nem számít semmi, bármit elérhet! Kövessék a szívüket, dolgozzanak keményen, ne legyenek kifogások. Ha nagyon szeretnéd és akarod, akkor sikerülni fog! Bármi megtörténhet, ha adsz neki esélyt!

 

Ha szabadnapot van, hogyan töltöd az idődet? 
Katherine: Valószínűleg edzenék! Az elmúlt évben annyira rákattantam a fitneszre, hogy már teljesen hozzászoktam. Szeretek edzeni és egészségesen étkezni. Több energiám van és jobban is érzem magam tőle. Szeretem az nevetéssel és játékkal tölteni az időt a barátaim társaságában. Az egyszerű éjszakák a kedvenceim.

 

Úgy tűnik te mindent csinálsz. Táncolsz, énekelsz, dalokat írsz és színészkedsz is. Nagyon sokoldalú vagy. Van valaki akire felnézel és a példaképed?
Katherine: Köszönöm! Annyi, hogy csak előre nézek. Csodálom a színészeket, akik képesek sokszínű karriert vinni. Olyanok, mint Anne Hathaway, Hugh Jackman, Meryl Streep, és akik még dolgoztak mindenféle műfajban és sokféle karaktert alakíthattak. A színészkedésbe azt szeretem, hogy mindig lehet tanulni és növekedni szakmailag. Remélem, hogy továbbra is csinálhatom ezt.

 

Bármilyen tipp a szórakoztató iparhoz?
Katherine: Valódi emberekkel vedd magad körül. Emberekkel, akik értékelnek és szeretnek, és el tudnak tekinteni a karrieredtől. Annyira könnyű beolvadni ebbe a felszínes és irreális világba, hogy lecsúszol az igazán érdekes pillanatokról. Olyanba kell kapaszkodni, ami/aki neked a legfontosabb. Különleges ok kell. Nem szabad elfelejteni az okot és a valódi szándékokra fókuszálni.

 

Olvastam, hogy 17 évesen már Summa Cum Laudet végeztél és jelenleg is tanulsz irodalmat. Ez az ami fontos neked? Hogy találsz erre is időt és a színészkedésre? 
Katherine: Az oktatás nagyon fontos számomra. Nem számít mi történik az életben, vagy milyen utat jársz be, a tanulás mindig ott lesz számodra. Nagyon fontos, hogy kihasználjuk a tanulási lehetőségeket és nem hagyni őket veszni. A tanulástól és tudástól nem kell rettegni. Hogyan találok rá időt? Elszánt vagyok. A tanulás és a karrierem mindkettő nagyon fontos nekem, igy nem adtam magamnak választást, hogy máshogy legyen. Feláldoztam az alvást, de megérte.

 

Színészként látod magad a jövőben? És ha nem színészkedsz, akkor mit szeretnél csinálni? 
Katherine: Fiatal még a karrierem, dolgoztam Angela Lansburyvel, Elaine Stritchcsel a Little Night Musicban. Meghallgattam a történeteiket és a tapasztalataikat ebben az iparágban, valamint a munkamoráluk inspirált engem is. Ez tovább növelte a vágyam, hogy ezt csináljam egész életemben. Ez az a karrier, amiben fejlődhetünk és mindig változunk. Szeretném átélni ezeket és azokat amiket meséltek róla, ameddig csak lehetséges. Ha nem csinálhatnám, nem is tudom mit csinálnék. Eredetileg pénzügynek valamelyik területén akartam dolgozni.

 

Mesélj a karakteredről Clary Frayről. Van köztetek hasonlóság? Van rajtad nyomás, hogy főszerepet játszol?
Katherine: Van közöttünk hasonlóság. Szenvedélyesen csinál mindent, hűséges az emberekhez, akiket szeret. Olyan karakter, akihez nagyon hasonlítok, mint eddig akiket eljátszottam. Kicsit ijesztő, mert engem ez érzékenyen érint színészként – beleteszem magam is, hogy közel érezzem hozzá magam, de amúgy a többi része az móka. Csináljuk a történetet. Van rajtunk bőven nyomás. Mindannyiuknak ott kell lennie és létrehozni dolgokat. Ez a vágy adja az energiát, ami különlegessé teszi a sorozatot.

 

Biztos vagyok, hogy a szereplőkkel sok időt töltötök együtt. Bármilyen színfalak mögötti történet van, amit elmesélsz nekünk?
Katherine: Ó, sok ilyen van. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen csodálatos csapatom van, aki egyben a családom is. Nem játszák meg magukat. Mindenki teszi a dolgát, hogy a sorozat jobb legyen és egymást segítjük. Ott vagyunk egymásnak, támogatjuk egymást, minden értelemben ebben az őrült csodálatos projektben. Imádom őket, nem tudom szavakkal kifejezni mennyire. Én vagyok a kishúg a csapatba és engem szívatnak. Nagyon sokat. Sokszor megijedek, amikor elém ugranak egy sötét sarokból. Nem szeretném, ha máshogy lenne! Ezt tart itt!