Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Hidden Remote: Kaptunk egy rövid klippet múlt héten Clary rúna ceremóniájáról és szóval azt akarom kérdezni, hogy érzed magad hivatalos Árnyvadászként?
K: Azt kell mondanom igazából, hogy – nem csak Claryként mint karakterem, de nekem is – megmutatja milyen messzire is jutottunk a sorozatban. Tudod onnan indultunk, ahol Clary, még lányként beleesik egy olyan világba, mint Alice Csodaországba a nyúl üregen keresztül és minden vele járóját. Eltávolodunk ettől a nőtől, aki így látta a világot és most annak ami, olyan volt mint egy hidegtál, könyörtelennek és keménynek.
De minden, amit Clary kezdetektől akart, hogy elfogadják az Árnyvadászok és úgy érezze, hogy hozzájuk tartozik, és hogy itt a helye és van célja a világukba és végül meg is lett. Az ünnepség alatt megkapta az angyali erő rúnáját. Később az epizódban, láthatjuk, hogy kiválasztja először a saját fegyverét, ami egy tőr szett és nagyonn jelentősége van a múltjával kapcsolatban, mint valaha gondolta. Szóval teljes fordulatot tettünk meg és a karakterek a sorozattal fejlődnek és szóval annyira izgalmas az egész.

 

HR: És azt is tudjuk, hogy egy nagy titkot rejteget az Angyalhoz fűzőtt kívánságáról, és ő végre hivatalos Árnyvadásszá válik, aki bűnős vagy titok terhe nyomja majd?
K: Teljes mértékben, mert most, hogy hivatalosan van kötelezettsége és felelőssége továbbra is, mert ő itt próbálnak harcolni és végső soron tudja, hogy az ő hibája az egész, ami történt. Megpróbálta megmenteni Jace életét, de ennek következtében ezt okozta és fogalma sem volt róla, hogy mi fog történni, és ő sem érti teljesen, miről is van szó. És az utolsó dolog, amit valaha is akart tenni, hogy fájdalmat okozzon Jace-nek, ezért hozta vissza az életbe, de ezzel megtörte ezt a tökéletes, csodálatos, hatalmas harcost – vagy legalábbis aki az ő fejében él.
Ez a csodálatos ösztönzés sarkallta rá Claryt, mert igazából nem fordulhat senkihez. Akárkihez is fordul, akár Alec vagy Isabelle vagy bárki az Intézetből azt bűnősnek tekinthetik és így nem hajlandó senkit se belerángatni a problémájába és bárkit bármilyen formában bántani. Szóval csak a saját ösztöneiben bízhat, megpróbálja a problémáját megoldani és megpróbál Jace-nek segíteni a lehető legjobb módon ahogy tud. Remélhetőleg nem valakinek az erején felül kapja meg.

 

HR: Clary hősiesen megölte Valentinet és a testvérét is ‘megölte’. De van rá mód, hogy Clary még mindig kapcsolatba lépjen a szüleivel és a családjával a 3. évadban?
K: Igen, tulajdonképpen. A tény az, hogy Clary családja sok módon kapcsolódik az Árnyvilághoz – a Morgensternsek és a Fairchildsék – Jocelyn és Valentine sokat tettek az Árnyvilágba és sok ember tudott róluk. Olyan termékenyek voltak, de ez mindig követni fogja Claryt. Ó, és a testvére is. A testvére a saját módján legenda, ha úgy gondolsz rá, mint a sötétség legendája. És ez az amiért Lilith ennyire haragszik Jace-re és Claryre. Ők a felelősek azért, hogy bántották a hozzá legközelebb álló személyt, aki a gyermeke volt. Egy anya haragja a legfélelmetesebb dolog az egész világon, nem is szólva a démon birodalomról. Szóval nagy intenzítással és következménnyel fogunk találkozni Clary útján.

 

HR: Szóval őszintén kicsit idegesnek érzem magam Claryvel kapcsolatban ebben az évadban és azt hiszem a rajongók egy része is. A Clacenek lesz esélye a 3A-ben egy normális kapcsolatra?
K: Nos, ez egy nehéz dolog. Ez az első alkalom, hogy esélyük van felfedezni a kapcsolatukat és hagyni kifejlődni és igazából más módon látják egymást, mint amit ők akarnak, de ott van ez a utóhatásos akadály Jace-nél. Bármi ami az első epizódban lezajlik a fejében, azt az évadban végig láthatjuk. 
De ennek tetejében ez a titok összeköti, mert mindketten bűnősök, ha úgy veszed és ők kölcsönösen felelősek nem csak a történtek miatt de a titok megtartásáért is. Tudják, hogy semmi sem maradhat titokban az Árnyvilágban, így végül valaki rá fog jönni és a Klávé is rá fog jönni. Ez csak tőlük függ mit akarnak. Tudják, hogy együtt kell maradniuk, mert különben teljesen egyedül maradnak.

 

HR: Valami, amiért szeretem ezt a sorozatot az a kemény női karakterek, de mi nem mindig láthatjuk őket együtt dolgozni. Láthatjuk majd Claryt, Isabellet, és Maiat egymás mellett többször is ebben a szezonban?
K: Láthatod együtt dolgozni őket Isabelle-lel egy kicsit. Ő és Maia külön utakon vannak sajnos, bár szerettem volna őket én is együtt látni. De mégis ott van ez az akadály Isabelle-lel. Ugyanez a helyzet Clary és Alec kapcsolatával. Most álltak egymás oldalára. Alec végre elfogadta őt a csapat részeként, elkezdett felelősséget adni neki és bevinni a világába, és mégis ez a titok közzéjük áll, mert Alec mondogatni kezdi, hogy valami folyik itt. Clary nem nyithat Isabelle felé, mert nem akar másokat is bűnőssé tenni. Nagyon nehéz lesz neki egy ideig.

 

HR: Szóval tudom, hogy te aktív vagy a közösségi médiában, különösen akkor, amikor az epizódokat adják élőben. Van egy bizonyos jelenet a premierben, ami miatt várod, hogy hogyan reagálnak a rajongók?
K: Ó, egek, rengeteg van. Egy jelenet, ami miatt nagyon izgatott vagyok az – Jace és Clary edző jelenete, ahol rájönnek kik ők valójában és újra előjön a köztük lévő tűz. Ez az első alkalom, hogy az új fegyvereimmel harcolok és az első alkalom, hogy tényleg láthatsz kettős drót használatot, ahol Dom és én vezetékeken vagyunk és úgy csinálunk dolgokat a levegőben. Ez nagyon szórakoztató volt nekünk.
Az első epizódban azonban sok dolog derült ki. Lilithet láthatod először, és van egy szép jelenet Clary és Luke között, ahol sokat megtudnak egymás múltjáról és hogy ez a kötelék még mindig halad előre. 
Ó, olyan sok ilyen van…van egy jelenet, ami valójában lehet, vagy nem biztos, hogy igazságos és meglehetősen sokkoló és kíváncsi vagyok mit fognak szólni az emberek.

 

HR: Azt hiszem nagyon érdekes lesz, hogy online láthatjuk. Szóval összeségében mit gondolsz, hogy a 3. évad Clary számára különleges?
K: Nos, ez a kezdet. Talán pár hónapja részese Clary az Árnyvilágnak, és sok dolgon ment keresztül. Ő a felelős azért, hogy a legjobb barátja vámpírrá vált, elveszítette az anyját, élete szerelme meghalt és visszajött, az apját megölte, rájött, hogy van egy testvére…olyan sok dolog van, ami hatással van az emberere és ez lehangolja Claryt.
Már nem az a kislány. Már nem csodálkozással és érdeklődéssel néz a világra. Tudja, hogy ez a világ halálos, és tudja hogy véres és hogy következményei vannak. Úgyhogy kicsit érettebb lett, amit eddig még nem láttunk és felelősséget érez. Míg korábban önző volt és olyan döntéseket hozott, amik másokra is hatással volt. Rájön, hogy ez most egy lehetőség és mindent megtesz, hogy megelőzze ezt és újra harcoljon, felelősséget vállal a tetteiért és mindent megtegyen az ellen, ami ide juttatta.