Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

 

Katherine McNamara Kansas Cityben, Missouri államban nőtt fel, az utolsó dolog, amire számított valaha is, hogy ő testesítheti meg Clary Frayt a Freeform sorozatában, a Shadowhuntersben. Gyerekként nem a színészetről álmodozott. „Volt két magazin, amit gyerekként megkaptam: Teen Vogue és a The Economist. Amikor 11 vagy 12 voltam, hála a papámnak én közgazdász szerettem volna lenni. Imádtam a számokat. Két lábon járó kettősség vagyok a mai napig is. Az egyik percen tiszta lányos-lány vagyok a másikban pedig fiús lány. Soha nem fogok illeszkedni egy mintába sem” – mondta a 23 éves színésznő.

 

Katherine először a színészkedésbe akkor kóstolt bele, amikor felkérték a szülővárosában, hogy vállaljon el egy szerepet. „Soha nem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor felléptem a színpadra. Kicsit giccsesen fog hangzani, ilyen megvilágosodott pillanat volt. Minden elismerésem a Kansas City-i színház közösségnek”, – emlékszik vissza. Ezután röviddel Katherine találkozott valakivel New Yorkból, aki Broadway szerepekre tartott meghallgatásokat. „Igent mondtam rá, bár ezelőtt még sosem voltam New Yorkba. És aztán kaptam még felkérést, így a hetekből még több idő lett.” Így az első szerepét megkapta, mint Fredrika Armfeldt a Broadway-n a Little Night Music-ban, Catherine Zeta-Jones és Angela Lansbury mellett már 13 évesen és Fredrika szerepében folytatta még a 2.szezon alatt is, amibe már Bernadette Peter és Elaine Stritch is részt vett. A színházi előadásai közé sorolható még: A Christmas Story: the Musical!, To Kill a Mockingbird, The Crudicble, Intherit the Wind, The Secret Garden and Galileo.

 

14 évesen, Katherine kitüntetéssel fejezte be a középiskolát és úgy döntött a televíziózás felé indul. A Disney Channel adónál volt egy képernyőtesztelésen Los Angelesben és végül a Girl vs. Monsters filmben, Jessie és a Kickin’it-be kapott szerepet. „Határozottan más volt, mint amire számítottam. Valami, amit megtanultam, hogy haladni kell az áramlattal. Legyél hálás azért, ami megadatik az életedben.” Láthattad még a színésznőt, a Glee sorozatba, a Fosters családba és a Happylandbe vagy az Útvesztő franchiseba: a Tűzpróbába és a Halálkúrába.

 

Katherine a tanulmányait a Drexel Egyetem Le Bow School of Business iskolában folytatta, itt szerezte meg a diplomáját, pénzügyi és üzlet ágon 17 évesen. 2015-ben Clary Frayként léphetett a képernyőre a Végzet Ereklyéi könyvsorozat adaptációjában, a Shadowhuntersben. A sorozat Clary életét követi nyomon, aki rájön a 18. születésnapján, hogy Árnyvadászok közé tartozik, akik ember-angyal hibridek és démonokra vadásznak.

 

„Olyan sok szerepre jársz meghallgatásokra, mint színész: 90 %-ban elfelejted a karaktert, miután kilépsz a szobából. De én azonnal ráéreztem Claryre. A Freeform esélyt adott nekem és mindenki nyitottan állt hozzám, amikor megkaptam ezt a karaktert. Ráadásul addig nem is tudtam, hogy az enyém a szerep, mielőtt 10 perccel később bejelentették a twitteren. Emlékszem idegesen töprengtem azon, hogy mit gondolnak majd rólam a könyv rajongói. Jó Clary leszek-e? Hiteles leszek-e? Vagy elrontom majd?”

 

A múlt hónapban a Shadowhunters elvitte a People’s Choice Award az év legjobb sorozatának járó díjat, Katherine pedig az év legjobb női sorozat színészének járó díját. 3 éven keresztül a Shadowhunters lekötötte a Freeform nézőit. Júniusban bejelentették, hogy a műsort törölték. A Deadline.com szerint „ a sorozat megszüntetése pusztán gazdasági okokból történt, mondta Karay Burke, az EVP-től, a programozás és fejlesztéstől.” Habár eléggé engedékenyek voltak vele. A 3.évad két-órás finálét kaphat.

 

„19 évesen kezdtem el a sorozatot – az életedben ez az idő eléggé átmeneti. Nagyszerű, sikeres színészekkel és nagylelkű, elképesztő emberekkel voltam körülvéve, ami fantasztikus volt, – mondta Katherine a szereplőkről, amibe beletartozott Emeraude Toubia, Dominic Serwood és Matthew Daddario. – Gondoskodtunk egymásról. Valakik, akik már olvasták a könyvet, de mind tudtak adni még a karaktereikhez valamit, mindenki és minden tagja a csapatnak egy új megvilágításban mutatta be ezeket a karaktereket. Tényleg teljesen beleadtuk a szívünket a sorozat létrehozásába, és a sorozat fináléja is ezt mutatja.”

 

Amíg az egyik jó dolog végéhez ér, közben Katherine egy izgalmas, új kalandra indul és csatlakozott a népszerű sorozathoz, a Zöld Íjászhoz (7 évadhoz), ahol Mayat alakítja, egy bokszolót, aki egy földalatti harcosok klub tagja és még mindig kicsit rejtély övezi. A pletykák szerint a Flash által megváltoztatott idővonal része lehet ő is. „Egy olyan másik sorozat részévé válni, ahol a szereplők mind barátságosak és szívélyesen üdvözölnek egy hatalmas élmény.”

 

Nehéz lesz lélegzethez jutnia egy olyan világban, ahol folyamatosan forgat vagy új forgatókönyveket tanul, de ez az életstílus illik Katherinehez. „Nem akarok pihenni vagy kivenni egy kis szabadságot. De szeretek utazni. Nemrég Görögországban jártam pár barátnőmmel. Ahol mindenfélét csináltam és finom ételeket ettem. Szeretem, hogy az utazás lehet spontán vagy megtervezett is. Szeretem ha az élet oda visz, ahova akarom.”

 

Hol van jelenleg a fiatal színésznő, merre tart az élete? Jelenleg Katherine a Charlie Day által rendezett hollywoodi szatírában forgat az El Tontoba, Kate Beckinsale, Jason Sudeikis and John Malkovich mellett.„Alig várom, hogy rendezhessek, hogy olyan fantasztikus emberek vegyenek a szárnyaik alá és tanítsanak meg nekem mindenfélét. Soha nem akarom abbahagyni a fejlődést.”