Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Hol nőttél fel? 
Kansas Cityben, Missouri államban. Grill bulikkal, baseball-lal és szökőkutakkal. Imádtam itt felnőni. 

 

Mi inspirált arra, hogy színésznő legyél?
Olyan világban élünk, ahol a szépség, a tökéletesség és a filterek állnak a középpontban, ami elfelejteti velünk, az emberiség igazi szépségét és hiányosságait. Nincs semmi baj a törekvéssel és, hogy a legjobbat akarod kihozni magadból, de nem kéne teljesen megváltoztatnod azt aki vagy, hogy beilleszkedj a tömegbe. Ez az, ami inspirált, hogy az ilyen karaktereket – lehetőségem legyen bemutatni az emberi hibákat jobb megvilágításban. A színészek sokszor kényelmetlen érzelmi helyzetekbe kerülnek és szembe kell nézniük ezekkel a kérdésekkel annak reményében, ez talán ösztönzi az embereket, hogy a saját életüket is mérlegeljék és a problémáikkal is szembe merjenek nézni.

 

Volt más terved, mielőtt eldöntötted, hogy a színész pályát választod? 
Igen! Sosem gondoltam, hogy színész leszek. Az eredeti tervem az volt, hogy az üzleti életben fogok mozogni. A gazdaságtudomány volt az én szenvedélyem és én pénzügyi elemző, pénzügyi vezető vagy közgazdász akartam lenni. Azonban belefutottam a család egy barátjába, aki a közösség színházába rendezett egy műsort és adott nekem egy esélyt, beleszerettem ebbe és a többi már történelem. De a gazdasági álmaimat is teljesítettem, mert én a Bachelors of Science in Business Administration iskolába folytatom a tanulmányaim. 

 

Főszereplő vagy egy nagyon sikeres és borzongató sorozatban, a Shadowhuntersben. Le tudnád írni, hogy milyen a karaktered, akit játszol?
Először is, köszönöm. Másodszor pedig, én Clary Frayt alakítom, aki művészetet tanul Brooklynban és kiderül róla, hogy Árnyvadász. Félig angyal és félig ember, ő egy démonvadász. Belecsöppen ebbe a világba, ahol szembe kell néznie démonokkal, szó szerint és elméletben is. A második évadban különösen, mivel Clary fejlődik, ahogy kezdi megérteni mit is jelent árnyvadásznak lenni és, hogy hogyan is lehet az új tehetségét használni, közben keresi a helyét ebben a világban. Claryt a szenvedélyéért csodálom és hogy nem hajlandó elfogadni a vereséget. Nem számít mi történik vele neki mindig marad reménye, hogy megoldja. Ez olyasmi, ami mindig jól jönne az embernek.

 

A szerep miatt milyen kihívásokkal kellett szembenézned? 
A legnagyobb kihívás a szerep és egyben a legizgalmasabb is. Testileg a szerep nagyon igényes. Mi magunk csináljuk a legtöbb harci mutatványt, így szükségünk van egy nagy adag képzésre is. Nagyon élvezem ezt a kihívást, különböző harcművészetek tanulni és az edzést új szintre emelni fantasztikus. A karaktereket is fejlesztjük, együtt dolgozni is kihívás és nagyon érdekes. Összességében a sorozat minden értelemben számomra tanulást jelent, és imádom minden percét. 

 

Az Árnyvadászok egy fantázia környezetben játszódik, ahol vámpírok, vérfarkasok és tündérek vannak – mindig is érdekeltek az ilyen típusú fantázia történetek gyerekként? Melyik része érdekelt leginkább, amiért szeretted volna eljátszani ezt a karaktert? 
Mindig is szerettem a meséket és a kitalált történeteket. Mindig is szerettem az olyan történeteket, amikben hatalmuk van és függetlenek a női karakterek. Az árnyvadászok mindkettővel rendelkezik. Mindig is hittem abban, hogy a világban van egy kicsi varázslat, amit ha igazán akarunk észrevehetünk. Most úgy élek, hogy képes vagyok varázslatot létrehozni és benne is élek. Továbbá Clary egy olyan lány, aki érdekes utazáson megy keresztül, akinek felkészülés nélkül felelősséget kell vállalnia és a gravitációra van bízva. Azt várják el tőle, hogy hőssé váljon és ez mindig nagy felfedezést jelent. Szenvedélye és a hajtó ereje, az enyémmel felel meg. Ő a tűz, ami ösztönöz minden nap. 

 

Mi miatt kéne a nézőknek a 2.évadot is követniük?
Sajnos nem sok mindent fedhetek fel és nem is akarom elrontani a sorozatot senkinek. De annyit mondhatok, hogy a 2. évad az Árnyvilágot egy következő szintre emeli. Most, hogy már volt esélyünk megformálni ezeket a karaktereket, kapcsolatokat, és a világot, jobban belemehetünk a történetbe. Ebben a szezonba a karaktereinket a határhoz lökjük, hogy felboruljon az egyensúlyuk és olyan helyekre vigye őket, ahova nem mennének maguktól és olyan részeket fedjenek fel magukból, amit a könyvsorozatban nem kaptunk meg. Senki nincs biztonságban, senki sem szent, és nincs olyan kapcsolat ami megússza sértetlenül. A karaktereink megtanulják, hogy nincs jó vagy rossz ebben a világban, mindnek több szürke árnyalata van, egy olyan világban ahol az árnyékok között élnek. 

 

Milyen egy tipikus forgatási napod? 
Valami, amit szeretek a Shadowhuntersben, hogy nincs olyan, hogy tipikus nap. Annyi új nézőpont és elem van a sorozatban, hogy mindennap egy új kihívás. Néhány karakter többször megy keresztül drámán, amíg mások csak cselekvő állapotban vannak. Soha nincs egy unalmas nap sem a forgatáson!

 

Hogy írnád le a stílusod? 
Úgy tudnám leírni a saját stílusomat, hogy klasszikus egy kis szegéllyel. A semleges színeknél maradok és a klasszikus fazonnál egy kis váratlan darabbal, ami feldobja. Az emberek azt mondják, hogy túl sok feketét viselek, de én szeretem. Egyszerű, elegáns, és egy kicsit keményebbnek érzem magam tőle. Plusz többet tudok varriálni különböző részekkel, ha azok egyszínűek. 

 

Van olyan divat ikon, akire felnézel?
Emma Watson, Gigi Hadid, Audrey Hepburn és Winona Ryder. 

 

Mi az a 3 ruhadarab, ami elengedhetetlen egy lány szekrényéből? 
Bőrdzseki – alkalmi, de elegáns, kemény külsőt kölcsönöz, a bőrdzseki a szekrényed kaméleonja. Plusz, ha egy minőségi darabba ruházol be azt évekig használhatod. 
A sokoldalú csizmák – egy jó pár csizma, ami mindenhez megy! Nem csak azért, mert kényelmes és funkcionális, de kemény külsőt is ad. 
Egy emlék ékszer – keress egy olyan darabot, ami jelent valamit neked és megmutatja, hogy ki is vagy te. Valami egyszerűt, de mégis mindenhez megy. 

 

Mi a 3 kedvenc alkalmazásod a telefonon?
Spotify – Mindig új zenéket keresek. 
Buzzfeed – Ez egy nagy szórakoztató és adatgyűjtő oldal.
Pinterest – Sütés, lakberendezés, köröm színek, smink trendek, új edzések – szinte mindent nézek rajta!

 

Milyen zenéket hallgattál legtöbbször az elmúlt hónapban? 
Shape – Ed Sheeran
Sthlm Nights – Peg Parnevik
Somebody – Else Verite 

 

Milyen rúzst használsz a mindennapokban? 
A mindennapokban a Clinique’s chubbyt a Whole Lotta Honeytól. Azonban néha ha elmegyek vagy különleges alkalmakkor szeretem viselni a ColourPop szájfényeket. Olyan szép színeik vannak!

 

Van kedvenc hajápolási terméked? 
Az Oribet használom, ha a hajamról van szó. A sampon és balzsam egészségesen tartja a hajam. A fixáló spray tartja,de közben megmarad az eredeti formája. A vasalás miatti hőálló balzsam megmenti a pusztulástól, amikor sokat formázzák. 

 

Hova szeretnél leginkább utazni, ahova még nem volt lehetőséged eljutni? 
Mindenhova. Az utazás az egyik kedvenc időtöltésem. Adj nekem egy útlevelet, repülőjegyet és indulok is. Az utazás tanulási élményt biztosít és más szemszögből láthatjuk a dolgokat. Valóban nehéz döntés, mert az egész világot látni szeretném. Úgy érzem Európa az én következő állomásom, talán Thaiföld….Dél-Amerika? Nyilván van pár ötletem.

 

Mi a te totemállatod? 
Zebra.. mert erős, energikus, az életét feketén és fehéren éli le, csak nem mindig lehet tudni, hogy éppen hogy. Mindig azt akarom, hogy az életem teljesen tisztán menjen, jó vagy rossz, a vagy b, fent vagy lent, de sajnos nem mindig van így.. Van, hogy emlékeztetnem kell magam, hogy elfogadjam az életbe sok a szürke terület és ez rendben van, ha nem tudom, hogy én fehér vagyok fekete csíkokkal vagy fekete fehér csíkokkal. 

 

Írd le egy átlagos szabadnapodat. 
Megismétlem a napjaim sosem átlagosak, mindig mókásak. Ha időm engedi, én a Szakdolgozatomon dolgozok, vagy edzeni megyek, mexikóit eszek, vagy pedig a barátaimmal töltöm az időm. Tartunk egy maffia játékestet vagy kitalálósdit játszunk reggelig. 

 

Mik a jövőbeni terveid, amikről mesélhetsz? 
A zene! Shadowhunters és az Útvesztő: Halálkúra, írók és zenét is veszek fel a szabadidőmben. Szeretek kreatívkodni amikor nem alakítok éppen egy karaktert. A zenémmel meg tudok osztani abból egy keveset, hogy ki is vagyok én és ez nagyon felszabadító. Alig várom, hogy hallhassanak az emberek végre. 

 

Mit szeretsz a Modeliste-ben? 
Szeretem, hogy a Modeliste megfélemlíthetetlen és kísérletezik. Nagyon szórakoztató volt a fotózás a különböző ruhákban, hajjal, sminkkel és a világításokban. Sokat tanultam és kiszabadultam a komfort zónámból. Köszönöm!