Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Nem is olyan régen a ‘A Sort of Homecoming’ filmről beszélgettünk, most pedig újra itt vagyunk és a ‘Natural Selection’ filmről társalgunk. Nézzünk előre is, a ‘Is That a Gun in Your Pocket’? filmet a következő hónapban mutatják be, utána pedig a ‘Indiscretion’ is megjelenik. Ez csak véletlen egybeesés, hogy egyszerre ennyi filmen dolgozol vagy pedig ennyire akarsz minket 2016-ban szórakoztatni?
Katherine: Egy kicsit mindkettő, ha őszinte akarok lenni. Érdekes, hogy így történtek a dolgok. (Nevet) Volt egy idő, amikor állandóan különböző filmeken dolgoztam, majd jött az Útvesztő és az Árnyvadászok sorozat. És nem veszik észre az emberek, hogy mennyi ideig tart összeállítani egy filmet, amíg ki nem adják és így megesik, hogy egyszerre több filmem jön ki egy időben. (Nevet) Egyáltalán nem volt szándékos, ez egy szerencsés véletlen.

 

Rosa karaktered (A Short of Homecoming) és Paige (Natural Selection) között van egy kis párhuzam, mivel ők mindketten jó tanulók, akik még arra is időt szánnak, hogy másokon segítsenek. Hogyan írnád le Paiget, milyen típusú ember ő?
K: Úgy gondolom igazad van. Paige, olyan személy, aki hűséges azokhoz akiket szeret és tényleg érdekli a közösség és a kapcsolatok ápolása. De szerintem kevésbé magabiztos, mint Rosa. Paige épp csak kezd felnőni. Tudod, ő egy kisvárosban nevelkedett és most rá kellett jönnie, hogy több van a kinti világba, mint gondolta és így mindent át kell kicsit értékelnie. De nagyon érdekes, hogy neki mindent számba kell venni az életébe és foglalkoznia kell a kapcsolataival és hogy hova is tart valójában ő. Rákényszerül, hogy megtanuljon bezárni ajtókat és újakat kinyitni és rá kell jönnie,hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy odajusson el, ahova szeretne és közben a körülötte lévőkön is segítsen.

 

Annak ellenére, hogy Paige szuper kedves és együttérző, olyan barátja volt, aki nem bánt vele jól és van egy ellensége is Indrid. Gondolod, hogy ez a kisvárosnak a hátránya csak vagy csak nem voltak rá nyitottak ezek az emberek? 
K: Mindkét dolog kombinációja. Néha egy olyan korlátozott világképet kapsz, főleg ha olyan helyen nősz fel, ahol nem ismered fel ezeket a helyzeteket, csak később tanulod meg, hogy kell kezelni. És ahogy kezd felnőni és érettebb lesz ő rájön mi a jó és kikerül a kapcsolatainak börtönéből. Amíg nem jut el idáig nagyon kis naiv igazából. De miután megismerkedik Tylerrel ls a jövőn gondolkoznak,rájön, hogy neki kell változtatnia és lépéseket tenni arra, hogy felnőjön.

 

Paige hálószobája és családi élete nagyon furcsa és retro: a fizikáról vannak képei, vezetékes telefont használ és olyan pizsamát, ami nagyon kényelmesnek tűnik. Mit gondolsz, ezek a dolgok mit mondanak róla? 
K: (Nevet) Azt mutatja, hogy nagyon elégedett a nevelésével. Mindig is tudta mit akar az élettől és ő megelégedett az egyszerű dolgokkal. De aztán a történet előrehaladtával kezdi felismerni, hogy tudja mozgatni és meg tudja változtatni a világát, és vannak más perspektívába is lehet élni és látni a világot. Nem akarja, hogy mások is csapdába essenek, mint ő. Meglátja a negatív dolgokat, látja, ahogy Tyler is változik és ő másképp gondol majd az ex-barátjára és úgy minden helyzetre. Tudod, sok mindent gondoltam, amikor pár éve elkezdtük forgatni és miután láttam a filmet és képes vagyok máshogy látni… (nevet) A fő pont a Natural Selection filmben az emberek és az emberiség – tudod mindannyiuknak van egy sötét oldala, mindenkinek vannak akadályok az életébe, mindenkinek meg kell küzdeni a saját kihívásaival és dolgaival, hogy hogyan vészeljük át ezeket az életbe. De az a lényeg, hogy hogyan kezeljük ezeket a dolgokat és kihívásokat, mert meghatározza, hogy kik vagyunk és hogyan illeszkedünk a világba. És itt minden karakter ezzel foglalkozik. De az a lényeg, hogy hogyan kezelik ezeket és, hogy életbe maradnak-e a természetes kiválasztodásban.

 

Paigeként átélheted az erő és határozottság jeleneteit, majd pedig a sebezhetőségbe tekinthetsz be. Hogy éreztél játék közben, hogy ilyen érzelmi hullámon mentél keresztül? 
K: Igen, ez is az, ami vonzott a projekthez. Megláttam ezt a karaktert és sajnos nagyon ritka, hogy olyan karaktert kapsz, akinek ennyi mindenen kell keresztül mennie rövid időn belül… De úgy érzem, emiatt olyan valóságos az egész. Mert mi emberek, nem vagyunk valami egydimenziós lények – mindannyiunk annyi mindenen megy keresztül, és tér vissza ugyanolyan szituációkba újra és újra. És itt Paige karakterében ezt mind megkapjuk és ez egy nagyon különleges karakter.

 

Van néhány helyzet, ahol Paige lelkileg megviselt. Mint színésznő, milyen gyorsan tudsz átváltani sírásra?
K: (Nevet) Őszintén ez attól függ. A helyszíntől és, hogy milyen napom van. Minden rendben van-e és, hogy hány érzelmet kellett produkálnom aznap. Ezt tanulni kell, hogy hogyan játssz az érzelmekkel,mint színész és tudatában kell lenni mindennek, tudni kell, hogy lehet megcsinálni és ezt többféleképpen lehet. Mert, ha már egy nap háromszor kellett sírni és utána még egyszer, akkor 12-szer is sírhatsz 2 napon belül és még azután is! (nevet)

 

Csak, hogy lezárjuk…Úgy értesültem, hogy a második évad forgatása kezdődik az Árnyvadászokban. Hogy mennek a dolgok, és hogy érzed magad Kanadába?
K: Imádom! Tudod, én a munka miatt sokat utazok és mivel ez a második évad és visszatérhettem ugyanahhoz a csapathoz, az egész stábhoz, akikhez közel állok. Otthonná vált már számomra. Kényelmes itt Torontóba, ahol fogatunk és szeretek itt élni. De a legérdekesebb, hogy a második évadban egy csomó változás lesz, másképp csinálunk egy csomó mindent, de ez mind olyan módon, hogy előnyös legyen a sorozatnak és ez teszi igazán jobbá mint eddig volt. Meg van a lehetőségünk, hogy növekedjünk,változtassunk és finomítsunk a dolgokon. Tényleg javít a sorozaton. Nagyon izgalmas ez így, hogy megoszthatom ezt és alig várom, hogy mit hozunk ki ebből az évadból!

 

Várjuk! Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk, hogy beszéltél nekünk egy újabb filmedről!
K: Elképesztő, köszönöm szépen! Hamarosan újra beszélünk.