Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

McNamara egy orvos családba született, szóval az oktatás mindig elsőbbséget élvezett. Korán már egyetemi hallgató volt, üzleti diplomát szerzett annyi idősen, amikor még mások épp csak befejezik a középiskolát. ‘Gyerekként is szerettem a matekot, így a számokkal jól bánok és hozzám tartoznak,‘ – mondta. ‘ A közgazdaságtan kitágította a tudásom és a való világban is tudom alkalmazni ezáltal a számok iránti szeretetemet.‘ – A közgazdaságtan bölcs döntés volt számára a színészi karrierje mellé, mivel így a saját pénzügyeit is tudja kezelni. ‘ A munkámban vannak olyan esetek, amikor nem tudod mikor lesz új munkád vagy honnan jön a következő fizetésed.‘ – vallotta be. ‘Ezért rendkívül fontosnak tartom, hogy képes legyek előre tervezni, befektetni és rendezni a saját pénzügyemet.
McNamara a színésznő világát egy üzlet tulajdonoséval hasonlítja össze, ezt magyarázza nekünk; ‘ Nagy előnyöm volt az üzleti végzettségem ismeretem miatt, hogy meg tudjam hozni a döntéseim gyorsan, hivatalosan és tájékozottan hozzak döntést arról, hogy ezek hogyan is befolyásolják a jövőm.‘ Habár azt gondolnánk, hogy az egyetemnek kevés köze van a színészkedéshez, McNamara ékesen igazolja mindkettőhöz való alkalmasságát. ‘ Minden munka, minden szerep, még minden jelen is új kihívás, új tanulási tapasztalatszerzés, és új utakkal bővíti a művészetemet és mind saját magam személyként.’ – magyarázza. Kezdetben, ezeket színpadon tette, Catherine Zeta-Jones mellett. ‘ A közönség energiája nem hasonlítható semmihez és az élő show nagyon izgalmas‘ mondta.’ Azonban létezik olyan mágia, amikor egy felvételt készítünk minden csendes, ahol hallhatod egy tű leesését és semmi sem létezik, kivéve a pillanat, amikor szerepelsz.

 

Legutóbb a Shadowhunters forgatásán készített varázslatot, ahol ő fő karakterként alakíthatja, Clary Frayt. A sorozat emberi sajátosságokat tár fel természetfeletti témákkal szembe állítva. ‘Olyan rendkívül gyakori és rendkívül összefüggő kérdésekkel foglalkozunk, amiken mindenki átmegy. A természetfeletti szempont lehetővé teszi a közönség számára, hogy tárgyilagosan szemléljék a saját életüket és saját küzdelmeiket és remélhetőleg tanulnak valamit, felvesznek valamit a folyamat alatt,‘ – illusztrálta. A rajongók, akik várták a 3.évad premierjét az elmúlt hetekben, McNamara rávilágít valamire, ‘ a második évad eseményének végén, Clary örökre megváltozott. Ő már nem úgy látja az Árnyvilágot, mint csodálatos mágikus világot, ő látja milyen is – hideg, éles, sötét, véres, halálos világ, ami nem ismer könyörületet nem számítanak az indítékaid. Ott az érettsége amiért foglalkozik a problémákkal és felelősséget vállal a múltban elkövetett hibáiért.

 

Szerencsére a közönség számára, van még több. ‘Soha nem tompítva forgatunk, mi folyamatosan feltárjuk a az őrült új furcsaságokat és szokatlan nézőpontból mutatjuk be a természetfeletti világot, – folytatta. ‘Személy szerint én egy kicsit magamból is adok minden karakternek, akit alakítok. Ez onnan jön, ahonnan származom. Ezért mindig tanulok valamit magamról és az emberi természetről.

 

Ezek az intrikák az emberi tapasztalatok túl mutatnak a munkáján, hiszen McNamara részt vesz más nők segítésén világszerte. A színésznő jelenleg a Girl Up nagykövete, az Egyesült Nemzetek alapítványának kezdeményezésében. ‘Nagykövetként segítek elterjeszteni a beszédemmel a programunkat és a szervezetről beszélek és próbálom ösztönözni a lányokat, hogy az irányítást a kezükbe vegyék és segítség testvéreiket a világ bármely pontján,‘ – magyarázza. És ez az érték a testvériség számára is fontos McNamarának a filmiparban. ‘Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy olyan korszakban élek, ahol olyan sok az erős nő, akik beszélnek és különbséget tesznek az iparban,‘ – mondja.’A nemi szerepek fejlődtek, változtak,bővülnek és ez azért van, mert a nők elég bátrak hogy az mondják, Miért ne lehetnénk mi is?’ Még a közelgő sikere a Shadowhuntersbe, a sokoldalú színésznőt nem állítja meg a terveiben. ‘Végső soron az a célom, hogy folytassam majd érdekes karakterekkel nagyszerű történetekben, ahol fejlődhetek, és remélhetőleg nyújt valamit számomra, elősegít vagy pozitív hatást gyakorol valaki életében.