Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

CLARY FRAY

Clary a 18. szülinapját ünnepli, amikor váratlan fordulatot vesz az élete, elrabolják édesanyját és egy olyan világba csöppen, ahol az Árnyvadászok, Boszorkánymesterek, Vérfarkasok, Vámpírok és démonok az élete részeivé válnak…
Jocelyn Fairchild és Valentine Morgenstern második gyermeke, a bátyja Jonathan Morgenstern.
Clary-n kísérletezett apja így benne több angyalvér van, mint társaiban, ezért képes új rúnákat készíteni. 

SIMON LEWIS

Clary legjobb gyerekkori barátja, a fiú a lány miatt keveredik az Árnyvilágba, ahol új dolgokkal ismerkedik meg. Először kicsit szkeptikusan áll a dolgokhoz, de miután rájön, hogy ez mind valóság, beletörődik sorsába és segít Clarynek megtalálni az édesanyját.
Simon később napjáró lesz, akit minden alvilági meg akar szerezni magának, ezért Káin jelét vésik a homlokára. Így aki bántani akarja azt a jel elpusztítja vagy ártalmatlanítja. 

JACE HERONDALE/WAYLAND

A New York-i Intézet egyik árnyvadásza, aki segít Clarynek beilleszkedni az új világba. Védi az embereket az Árnyvilág veszélyeitől. A Lightwood családba nevelkedett, mert fiatalon elveszítette a szüleit. A mostohatestvérei: Alec, akivel parabataiok, Izzy és Max Lightwood.
Maryse Ligthwood és Robert Lightwood a mostohaszülei, akik sajátjukként nevelték fel. A vér szerinti szüleit Valentine pusztította el kísérletének akadályozása miatt. Celine Montclaire és Stephen Herondale egyetlen gyermeke. Valentine rajta is kísérletezett, benne is több angyalvér, mint társaiban.

ALEXANDER LIGTHWOOD

A New York-i Intézet vezetője. Maryse Lightwood és Robert Lightwood elsőszülött gyermeke, Isabelle Ligthwood és Max Lightwood testvére. Alec  a Brooklyn-i Főboszorkánymester párja, Magnus Bane-é. 

 ISABELLE LIGHTWOOD

Heves vérmérsékletű lány, aki kiáll a maga igazáért és hűséges a családjához, barátaihoz. Sok Alvilágival kijön, nem nézi le őket, mint a legtöbb árnyvadász.
Maryse Lightwood és Robert Lightwood egyetlen lánya, ezért nagy reményeket is fűznek hozzá. 

MAGNUS BANE

A Brooklyn-i Főboszorkánymesterek vezetője. Az árnyvadászokkal szimpatizál, mivel párja Alec Lightwood szintén ezt a csapatot gazdagítja. Magnus egy nagy erejű varázsló, több mint 300 éves. 

LUKE GARROWAY

A New York-i Vérfarkasklán alfája, aki Clary Fray mostohaapja, mivel ő volt vele kicsi kora óta, ő segítette Jocelynt a mondén világba.
Régen árnyvadász volt, de parabataia, Valentine elárulta és megfertőzték a vérfarkasok, így belőle is az lett. 

MAIA ROBERTS

A New York-i falka tagja. Luke fogadta be, amikor rátalált a lányra. Maiat a barátja Jordan változtatta át akarata ellenére. Egy éjszaka a fiú őrjöngeni kezdett és rátámadt a lányra, azóta a vérfarkasok között talált menedéket. 

JOCELYN FAIRCHILD   JORDAN KYLE
VALENTINE MORGENSTERN 
SEBASTIAN VERLACK/JONATHAN MORGENSTERN
RAPHAEL SANTIAGO
MELIORN
TÜNDÉRKIRÁLYNŐ