Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

Craig Byrne: Miért kezelik máshogy Claryt, most hogy megölte Valentinet? 
Katherine: Ez nagyon érdekes, mert az első két évadban láthattuk harcolni azért, hogy az emberek elfogadják pt és komolyan vegyék mint Árnyvadász és most keresztül megy mindezen, bizonyított magának, valamilyen módon. És habár sokat kell tanulnia és ezt tudja is, de egyfajta álom vált valóra, mert végül elfogadték és hivatalosan is Árnyvadász. Még Ale c Lightwood is, aki egészen eddig félretolta, bizonyos értelemben, mint újoncként, valóban elfogadja őt és a csapat részeként kezeli őt és feladatokat ad neki.
Előre haladva látjuk, ahogy megtalálja a helyét az Árnyvilágban és az Intézetben. De mindennek van egy kis hátulütője, mert itt ez a titok és Clary tudja, hogy felelős azért, amin Jace keresztül megy és ez nagyobb dolgokhoz viszi előre őket. Csak idő kérdése, hogy mindenki megtudja, mit is tett.

 

CB: Jó eljátszani a magabiztosabb és erősebb Claryt?
K: Nagyon jó, hogy végre harcosként és Árnyvadászként lép be. Az érettségét láthatjuk ebben az évadban. Sok mindenen ment keresztül. Elveszítette az édesanyját, megtalálta és elveszítette a testvérét. Megölte a saját apját és élete szerelme meghalt és visszatért… és ez megváltoztatja az embert. Szóval ahelyett, hogy az Árnyvilágot mágikus csodákkal teli földnek látná és a tündéreket, vérfarkasokat és vámpírokat, ő látja mi is ez, ami rideg, maró, halálos világ, amiben nincs megbocsájtás és könyörtelen tele fájdalommal, és a következményekből adódó dolgok, amik ártalmatlan cselekvésekből származhatnak.

 

CB: Clary sokat veszített el az életéből. Gondolod, hogy meg volt benne a kísértés, hogy másra használja a kívánságát vagy mindig is Jace-t választotta volna?
K: Valójában már régóta vitatkozunk róla. Eljátszottunk a gondolattal, hogy mi beletesszük és valóban meghozott egy döntést, úgy hogy választania kellett, de végül ez egy szenvedélyből fakadó választás volt abban a pillanatban, tele adrenalinnal, ami végigáramlott az ereiben és a sokk, hogy megölte az apját és minden miatt, ami történt…holtan látta Jace-t a parton, és nem is fordult meg más a fejében. Csak arra tudott gondolni, hogy helyrehozza és megmentse Jace-t és visszaszerezze az egyetlen olyan embert az életében, aki szerette őt és elfogadja azt, aki ő. Mert már nincs biológiai családja. Az anyja, a bátyja és az apja mind elmentek és egyedül maradt. És kimaradt Jace-n kívül?
Úgy értem, igen, ott van Magnus. Luke. Simon. A Lightwoodsok. De nem feküdtek a parton holtan.

 

CB: Beszélnél nekünk arról, hogy Clary milyen fegyvert választ az évad premierjében?
K: Ez az egyik kedvenc momentumom, különösen az első epizódban.
Az Árnyvadásszá válás része a saját fegyver választása és amikor Clary a fegyverszobában van, akkor őt a kindjal tőrök vonzzák. Úgy érzi, hogy rokonlelkek ezekkel a fegyverekkel és bizonyos értelemben úgy érzi hogy kapcsolódik hozzájuk. Kicsik és halálosak, pont mint ő!
Később rájön, hogy nagyobb jelentőségük van ezeknek a fegyvereknek és nagyobb a kapcsolat köztük. Van oka, hogy vonzza őt az a két tőr.

 

CB: Mit tudsz Lilithről?
K: Lilit minden démon anyja. Ő a Pokol királynője és a legnagyobb gonosz, amit láthatunk. Úgy értem, rengeteg különböző démont láttunk. Csaló vámpírokat. Gonosz Árnyvadászokat. De még nem láttunk mindent. Lilith dühös és mélyen gyökerező sötét ereje van, amit meg sem tudnánk érteni. És mivel Jace és Clary a felelősek, hogy bántottak a hozzá legközelebb álló személyt, a gyerekét, ezzel feldühítettük, felkerültünk a listájára és a megbocsátás, kegyelem nincs a napirendjén.

 

CB: Az évad Claryvel kezdődik Idrisben. Beszélnél erről nekünk, és mennyi helyet készítettetek zöld képernyőnél?
K: Minden azon volt. Én posztoltm egy képet az első betekintő alatt, amit a forgatás alatt készítettem. 360 fokos zöld és/ vagy kék hátterünk volt a színpadon. Megépítették az oszlopokat a boltíveket és az ünnepi csarnok alapjait és aztán volt egy hatalmas kék képernyő a többi résznél. Ezt a világot magunknak kellett megteremteni, de több szól a kapcsolatokról ennél a pillanatnál és aztán van egy epikus kép Alicante felett repülve, Idris fővárosáról, ahogy belépsz a ceremónia terembe. Annyira szuper! A VFX csapatunk elképesztő. A VFX csapat csinálta minden speciális effektünket és minden vizuális effektünket. Ők minden alkalommal megsemmisítik. Meghaladják az elvárásainkat. Halálosan szeretjük őket. De egyébként tényleg létrehozták ezt a csodálatos világot…mindenre odafigyelve. Láthatod az összes kapcsolatot és hogy hogyan hat rájuk minden, különösen Herondale Inkvizítorral. Korábban mindig Claryt ‘Miss Morhenstern-nek’ és Valentine lányának hívott és ilyeneknek, de most Claryt elfogadta az Árnyvadászok egyikének és valakinek, aki jó, aki mellette áll.

 

CB: Színészként félsz, amikor a karaktered rúnákat kap, mert több időt kell töltened a sminkszékben?
K: Nem. Valójában szórakoztató, mert tényleg elkezdesz ujjlenyomatokat hagyni. Minden Árnyvadász különböző rúnákkal rendelkezik és ezek a rúnák mesélik el a történetét, hol voltak, mit tettek és milyen csatákat nyertek vagy vesztettek el és az eszközök amikre szükségük volt az utazás alatt.
Nagyon izgalmas, mert nemcsak a karakterek számára személyes, hanem személyesen érint minket, mint színészek. Ezeket a rúnákat naponta hordjuk. És igen lehet, hogy egy kis extra időt vesz igénybe, de nem viselünk minden rúnát minden nap. Csak azok vannak rajtunk, amik láthatóak az öltözetünk alatt és néha nagyon okosak vagyunk e téren.

 

CB: Valami más, amit mondanál a rajongóknak miért kellene nézniük a 3. évadot?
K: Be kell kapcsolódnod a 3. évadba, mert igazán véres. Belemerülhettek az új gonosz erejébe és mi adunk igazi sötétséget és vérfürdőt, ha akarod itt az Árnyvilágban. A démonok jönnek értünk és minden egyes karakternek meg van a saját démona, amivel szembesülhet és harcolhat és vagy legyőződ a démont vagy megtör téged.