Katherine McNamara Hungary


Katherine McNamara Hungary

A Shadowhunters pontosan a második évadnál tart, mit várhatunk tőle a második felében, amikor ebben az évben újra visszatér? 
K: Csak pár epizód maradt ebből az évadból, mindaz amit eddig felépítettünk a tetőpontjára ér. Ha az előzetes amit bemutattak az SDCC-n minden bizonyíték szerint, a dolgok brutálissá válnak, személyessé és halálossá nagyon gyorsan. Megdöbbentett minket is a sötétsége, amit megengedtek nekünk, hogy az utolsó pár rész ilyen legyen. Nincsenek természetes kapcsolatok és nincs olyan karakter, aki megúszná sértetlenül, ha túl is élik ezt…Ezek talán a kedvenc részeim eddig a Shadowhunters-ben. 

 

Clary úgy tűnik, hogy erős és könyörületes karakter, kiből merítesz ihletet hozzá?
K: Nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen korban ahol élünk ilyen erős, könyörületes női karakterek vannak. Megpróbálok meríteni különböző forrásokból a fantasyk, természetfeletti műfajokból és egyebekből. Többnyire azonban, engem folyamatosan inspirálnak a nők a családomból, akik mind erősek, szenvedélyesek, műveltek és karrieres nők és egyben sikeres anyák, lányok, feleségek, nagynénék, nővérek és unokatestvérek. Az a kitartás, ami az életükbe szükséges, hogy ezt a két elemet egyensúlyba tartsa ez az amire mindennap felnézek és törekszem. 

 

Mondtad, hogy nem szokatlan az neked, hogy a ruháid nagyon hasonlítanak Clary-hez, amiket a mindennapi életbe hordasz, miben hasonlítotok még?
K: Ez igaz! Imádom Clary stílusát! Folyamatosan fejlődik a karakterével együtt, ami egy másik elem, amit szeretek benne. Clary és én nagyon hasonlítunk. Ő könyörületes, törődik az emberekkel, akiket szeret és mindent megtesz értük és rendkívül szenvedélyes a munkájában is. Ami rendkívül rokonszenves benne az az, hogy ő egy hibás hős. Bár a legjobb szándékokkal rendelkezik, ő még mindig tanulja ezt az életet és a belső dolgokat az Alvilágban, szóval ő gyakran kerül padlóra. ( szó szerint és képletesen is) Ami még fontos ezek után ő összeszedi magát újra és tanul a hibáiból. 

 

A sajátodon kívül, szerinted melyik karakter az, ami ebben az évadban meglepi az embereket?
K: A sorozat összes karaktere hatalmasat nőtt. Ahogy megismerjük ezeket a teremtményeket, láthatjuk azokat az oldalukat, amik váratlanok, de így teszik őket egésszé. A karakterek, akik meglepetést okozhatnak az embereknek az utolsó pár epizódban azok Valentine és Sebastian. Nem mondhatok sokat, de mindkettőjükben ott a gonoszság, de egyenlő részben megmutatkozik a brutalitás és a sebezhetőségük is.

 

Ha bármilyen különleges képességgel születtél volna, mit szeretnél és hogyan segítenél vele jobbá tenni a világot?
K: Mindig azt mondom, hogy a gyógyítás erejét akarom. Annyi gyógymódra lenne szüksége a világnak ebben a pillanatban is, szeretnék a képességemmel egy kis részében részt venni. 

 

A sorozat, ami könyvként kezdte,minden egyes epizód után sok hozzászólást kapott a rajongóktól, valamelyiket megtapsolták, hogy milyen jól visszaadta a könyvet a film vagy pedig csalódtak benne. Ez valami olyan, amire nagyon figyelsz? Kihívás néha a rajongókkal egyezkedni? 
K: Igen is és nem. A rajongók kezdetektől kezdve rendkívül támogatták és megértették azt a tényt, hogy a könyvek minden egyes pillanatát nem fogjuk lemásolni. Ehelyett tisztelgünk a történet előtt azzal, hogy új élményeket biztosítunk ebben a világban és a történetben, amit az emberek ennyire szeretnek. A rajongók folyamatosan izgultak a változtatások miatt. Értékelem, hogy milyen szenvedélyesek és zajosak a rajongótáborunk. Annyira törődnek ők is a történettel, mint mi és tényleg szeretem hallani a gondolataikat. Olyan intelligens és átgondolt dolgokat mondanak és olyan történeteket, amik megrendítőek. Ezek azok a hatalmas részek, amik ezt a sorozatot olyan különlegessé teszik.

 

Meglepődtem, hogy milyen gyorsan haladtál középiskolában és a főiskolán. Nagyon lenyűgöző! Mi vett rá téged, hogy ilyen gyorsan áthaladj rajta vagy ez a lépés neked természetesen jött?
K: Mindig is tudásvágy éhes voltam. Nagyon szerencsés voltam már korán, mert volt egy előkészítős tanárom, aki látta bennem ezt a szikrát és bátorított, hogy hajtsam magam. Segített abban, hogy úgy lássam az oktatást és a tanulást, mint öröm és felfedezés folyamat legyen – a látóterem bővítése. Ezért, az oktatás mindig pozítiv élmény volt számomra és hiszem, hogy ez az ok, amiért kitűntem.

 

Kívántad valaha, hogy ne otthon járj iskolába vagy úgy gondolod ez volt a legjobb lehetőség számodra?
K: Nem igazán! Az oktatási helyzetem mindkét világban jó volt – otthon megszereztem online a pontjaim és a levelezős programon keresztül, így én bármilyen extra órát és kreatív művészetet tanulhattam az iskolában a barátaimmal. Ez lehetővé tette számomra, hogy megkapjak mindent mind elméleti szinten és szociálisan is. Nem akarnám másképpen.

 

Amikor szünetet tartasz az iskolába és a munkába, mi a kedvenc lazítási időtöltésed?
K: Menekülő szobák, játékestek vagy egy szimpla este a barátokkal és a családdal főzöcskézve. Csak egy sima este szórakozással és nevetéssel, amire épp szükségem van. Imádok utazni. A világot étni és egy kis kirándulás mindig fantasztikus. 

 

A fitnesz úgy tűnik egy nagy részét teszi ki az életednek, hogy maradsz motivált? Gyakran kevered az edzéseket?
K: Igen! A Shadowhunters előtt táncos voltam, de nem sokat tudtam a fitneszről. Utána elkezdtem edzeni a sorozathoz néhány éve, teljesen megváltoztattam az életstílusom és nem volt még soha ennél boldogabb. Folyamatosan motivál az a tény, hogy néhány egyszerű választással és egészséges szokás megteremtésével jobban érzem magam, több energiám van, és olyan dolgokat meg tudok tenni, amit sosem gondoltam. Én ötvözöm az edzéseket a HIIT edzésprogramot, a boxot, a spinninget és a fegyverekkel való edzést. 

 

Amikor forgattok és vannak gyors 5 perces szüneteitek, mivel töltöd azt az időt szívesen?
K: Valószínűleg, kötök! Ez a kedvenc forgtási tevékenységem. Lehetővé teszi, hogy produktív és ténylegesen létrehozzak valamit, hogy lefoglaljam magam és közben tudok beszélgetni is. A csapat emiatt is hív engem nagymamának!

 

Van valami amit most meg akarsz osztani a rajongókkal és meglepődnének?
K: Mostanában kaptam hangoskönyveket és hang- és videóanyagokat. Sokat vezetek, utazok és edzek így ez lehetővé teszi számomra hogy tanuljak és ‘olvassak’ amikor épp mást is csinálok. Nem régen fedeztem fel, de abszolút szerelmes lettem.