005~1.jpg
003~0.jpg
007.jpg
006.jpg
004.jpg
001.jpg
002.jpg
015~4.jpg
013~3.jpg
033~2.jpg
036~2.jpg
030~2.jpg

Üdvözlök mindenkit Katherine McNamara amerikai színésznő egyetlen magyar rajongói oldalán. Az oldalon mindent megtudhatsz a fiatal színésznőről, akinek a karrierje az évek során, a Shadowhunters: A Végzet ereklyéi sorozat óta felfelé ível. A hírek, érdekességek mellett több, mint 35.000 fénykép vár rád a képtárban, amik között kedved szerint böngészhetsz.

Euphoria Magazine

– A Hallmark adóra érkező, Love, Classified filmről, a Walker: Independence sorozatról, az új projektjeiről mesél

Taylor és én egy fő tulajdonságon osztozunk, mindketten munkamániásak vagyunk.

És nem viccel, mivel Katherine McNamara már 13 éves kora óta dolgozik. Két sikeres tévésorozatban is főszerepet kapott: Mia Smoakként a Zöld Íjászban és Clary Frayként a Shadowhuntersben. Mivel mindkét sorozat véget ért 2019-ben és 2020-ban, ezután szerepelt Stephen King: The Stand című minisorozatában, valamint több horrorfilmben is, most pedig néhány új projekt is van a láthatáron számára. McNamara az Instagram fiókjában úgy jellemzi magát, mint egy kaméleon és ez igaz is, mert rengeteg különböző karaktert képes életre kelteni.

A legközelebbi projektje a Love, Classified, ami egy romantikus regényíró és anya történetét meséli el, aki épp egy könyvturnéról tér haza abban a reményben, hogy közelebb kerülhet a gyerekeihez. Eközben fia, Zach és lánya, Taylor, belekeverednek egy új társkereső alkalmazás vívmányaiba, amely egy új szemléletmódot kínál a szerelemről és az életről magáról. Ez egy jelentős eltávolodás a ketrecharcoktól, démonok elleni küzdelemtől és egy raktárban töltött ellenségekkel teli hely után, de a szerep természetes választásnak tűnik McNamarának, mivel szívesen beszél a szerelem minden formájáról.

Az a nagyszerű a Love, Classifiedban, hogy gyönyörűen hozza azt, amit a Schitt’s Creek is, és amit olyan jól megfogalmaztak benne – a bor iránti szeretetről szól, nem a címkékről. Nem a címkék a fontosak, nem szól másról, mint az őszinte, hiteles kapcsolatról egy másik emberrel.

Ez a hitelesség az, amit minden szerepébe belevisz és talán ez az, ami olyan népszerűvé tette őt azokban a sötét világokban, amelyekben eddig létezett. Még akkor is, amikor véresre verték össze és seggeket rúgott szét, Katherine McNamara karakterei következetesen emberiek és felfoghatóak. Még akkor is, amikor könnyedén belebújik egy 1800-as évekbeli karakter bőrébe – a hamarosan induló Walker: Independence című sorozatban – vagy amikor egy szuperhős lányát alakítja, mint amikor Mia Smoakot a Zöld Íjászban – vagy amikor egy romantikus író lányát, a Love Classifiedban, akkor is mindig ott van benne a sebezhetőségnek ez a szikrája, ami 100%-ban McNamarás. Talán ez teszi őt olyan keresetté, műfajtól függetlenül. Ha van műfaj, amit legtöbben a színésznőhöz köthetnek az a fantasy. A Freeformon futó Shadowhunters révén került be a köztudatba, amely a már népszerű A Végzet Ereklyéi című könyvsorozat televíziós adaptációja volt. A sikertelen filmadaptáció után a sorozaton nagy volt a nyomás. Valószínűleg segített az, hogy McNamara ugyanolyan komolyan vette a szerepet, mint bármelyik rajongó – hiszen ő is az volt.

Úgy nőttem fel, hogy imádtam azokat a könyveket és filmeket, és a világ mitológiáját, amivel kiszakadhattam a valóságból. Mindig is az volt az álmom, hogy magamra ölthessek egy szuperhőst vagy eljátsszak valakit, akinek mágikus képességei vannak. Egyszerűen jó móka az erdőben szaladgálni és kardozni. Újra hat évesnek érzed magad és ezért is szeretem ezt az életet, mert annyi mindent csinálhatok, kipróbálhatok.

A lelkesedése végül jó szolgálatot tett, a Shadowhuntersnek olyan rajongótábora van, amely még három évvel a sorozat befejezése után sem csillapodott. Míg néhány kritikus csalódásnak nevezte a filmet, főleg a szereplők közötti kémia hiánya miatt, az Árnyvadászok tele volt kézzelfogható emberekkel, hiteles kapcsolatokkal, akik történetesen hihetetlen helyzetekkel küzdöttek meg.

Ez a földhöz ragadt hitelesség az, ami megóvta attól, hogy beleragadjon ezekbe a szerepekbe.

A fantasy, a természetfeletti és a szuperhősök, valamint az olyan dolgok világában éltem, amelyek egy kicsit mutatványosabbak és fantasztikusabbak. Amik elrugaszkodnak a mindennapi világunktól. De, ami összeköti ezeket a történeteket, úgy, mint a Love, Classifiedban is, az emberi kapcsolatok. Minden karakter, akit eljátszom, bennem hagynak egy darabot. Ami a Love, Cassifiedot illeti, izgatott voltam, hogy egy olyan karaktert játszhatok, aki inkább az emberi kapcsolatokról és a beszélgetésekről szól, szemben a rúnákkal való kommunikációval.

Rengeteg olyan színész van, aki céltudatosan próbálja diverzifikálni az önéletrajzát, amint a rajongók elkezdik őket egy általuk játszott népszerű karakterhez kötni. Néhányan az interjúkban eltávolodnak ezektől a karakterektől, de McNamara esetében nem ez a helyzet. A színésznő egyszerűen imádja az összetett női karaktereket, akik nehéz helyzetben vannak, legyen sző a Love, Classifiedban egy könyvesbolt megnyitásáról vagy akár a Shadowhuntersben a démonok elleni küzdelemről.

Ami az általam játszott szerepeket illeti, az vonz hozzájuk, hogy mindegyik más, új és kihívást jelentő. Minden karakter, akit eddig eljátszottam, a felszínen egy dolognak néz ki, legyen szó akár ketrecharcosról, művészről vagy egy raktárban ragadt lányról egy báli ruhában és puskával a kezében, vagy egy lányról, aki virágboltot vezet, de amikor felfedezed, hogy kik is ők valójában, vagy mélyebbre merülsz, rájössz, hogy vannak sebeik és sebezhető pontjaik és akkor megvilágosodsz, hogy mitől olyan különlegesek.

Az identitás elrejtése és felfedése minden bizonnyal egy közös vonás McNamara karakterei között. A Shadowhunters Claryje felfedezi, hogy ő a történet főellenségének a lánya. A Zöld Íjászban, Miaról kiderül, hogy a sorozat főszereplőinek a lánya. A Love, Classified című filmben pedig, a nő, akivel a társkereső applikáción keresztül összejön, váratlan katalizátora lesz Taylor önfelfedező útjának.

És ugyanezen az identitás vonalon haladva, McNamara az általa játszott különböző karakterek révén szeretett jelenlétté vált a queer közösségben. Bár a korábbi szerepeiben nem a szerelem áll a középpontban, van néhány határozott véleménye arról, amit Taylor történetében megjelenni lát.

Annyi nagyszerű történetet hallottam már, és rengeteg emberrel találkoztam, akik keresik, hogy hol a helyük ebben a közösségben és, hogy rátaláljanak a számukra megfelelő identitásra és címkére. Ez a film olyan gyönyörűen mondja el, hogy nem ez az elsődleges, hanem az, hogy önmagad legyél, nyitott és sebezhetővé válj a szeretetben, aztán később majd kitalálod minek is nevezd.

Taylorral ellentétben, McNamara még sosem használt társkereső alkalmazást, bár csodálja azokat az embereket, akik értek el vele sikereket. A szerelem ijesztő tud lenni és a félelem attól, hogy soha nem találjuk meg a szerelmet, ezért olyan népszerűek a társkereső alkalmazások – mivel egyszerűbbé teszik a szerelem megtalálását. McNamara úgy véli, hogy amikor megtalálod a igazit, akkor tudni fogod, hogy mi az és egyszerűen a dolgok a helyükre kerülnek.

Számomra ez annyira a köztem és a másik közötti kémiáról szól. Valaki olyanra, akire nem tudsz nem gondolni, akivel tudsz hallgatni és akivel sosem fogysz ki a beszédtémákból. Akkor válik nyilvánvalóvá, amikor olyan helyzetbe vagy, amit jónak érzel. Hirtelen mindazok az alkalmak, amikor azon tűnődtél, hogy egy helyzet megfelelő-e, kezdenek elhalványulni valakivel, akivel valódi a kapcsolatod.

A Love, Classifiedban Taylor az a típus, aki szinte mindent túlgondol az életében, de az igaz szerelem megnyugtatóan hat az ilyen túlságosan analitikus elmére – ha rátalálsz erre, többé nem kell kérdezősködnöd, mert egyszerűen tudni fogod.

Ahogy a szerelem megtalálásáról is ilyen magabiztosan beszél McNamara, úgy minden más irányába is ilyen magabiztossággal áll szemben.

Hiszek abban, hogy az energiát magába a létbe kell összpontosítani és ha ezt egy cél felé fordítod, mindegy, hogy mi az, akkor el tudod érni, vagy legalábbis rátalálsz arra, ahova el kell jutnod.

Egy korábbi Euphoria Magazinnak adott interjúban kérdeztem még McNamarát, hogy legközelebb milyen műfajban szeretné magát kipróbálni, mire ő azt felelte, hogy mindig egy korabeli darabban akart szerepelni. Márciusban bejelentették, hogy McNamara a The CW: Walker: Independence című előzménysorozatba kapott szerepet. A sorozat az 1800-as években játszódik és McNamara, Jared Padalecki karakterének egyik ősét alakítja. Szintén a láthatáron van, a Jade projektje is, amit a Zöld Íjász producere és rendezője, James Bramford fog rendezni és Mickey Rourke lesz az egyik főszereplője. Ehhez a szerephez McNamara elárulta, hogy kékre fogja festeni a haját és segédeszközt fog viselni.

Úgy tűnik Katherine McNamara számára minden készen áll, hogy új hajszínt öltsön magára és új arcot is. A karantén alatt is dolgozott egy filmen, Luke Bainesszel és Claire Holttal. És most, hogy egy akciófilm és egy western is készül, úgy tűnik már nagyon kevés filmes kategória van, amit ki kell próbálnia. A Love, Classified esetében az üzenet azonban egyszerű és nagyon is igaz a színésznő számára, aki ragaszkodik ahhoz, hogy bizonyos szempontból minden karakterrel, akit valaha eljátszott, azonosul.

Ez a gondolat arról szól, hogy egy világjárványból és egy olyan időszakból, amikor mindannyian elszigeteltnek, magányosnak és elszakítottnak éreztük magunkat, ez az a történet a családról, a barátokról, a közösségről és a szerelemről szól. Ez olyasmi, amit mindenki át tud érezni.A Katherine McNamara Hungary egy nem hivatalos oldal, csak egy rajongói oldal a híres amerikai színésznőről Katherine McNamaráról. Semmilyen módon nem állok kapcsolatban a színésznővel, a menedzsereivel, az ügynökével és egyéb hivatalos személyekkel az életében. Ez az oldal nem profiorientált és semmilyen módon nem próbálja megsérteni egyik szervezet szerzői jogait vagy üzleti érdekeltségét. Minden tartalom az oldalon, ami felkerült a szerzői jogi törvényei szerint méltányos használatnak minősül. Minden kép szerzői joga a megfelelő tulajdonosoké. Ha valami az ön tulajdona, kérjük küldjön nekem egy e-mailt, mielőtt bármilyen jogi lépést tesz és én azonnal megjelölöm a forrást vagy eltávolítom az oldalról.