070.jpg
050.jpg
051.jpg
049.jpg
048.jpg
47.jpg
046.jpg
045.jpg
044.jpg
043.jpg
040.jpg
041.jpg

Üdvözlök mindenkit Katherine McNamara amerikai színésznő egyetlen magyar rajongói oldalán. Az oldalon mindent megtudhatsz a fiatal színésznőről, akinek a karrierje az évek során, a Shadowhunters: A Végzet ereklyéi sorozat óta felfelé ível. A hírek, érdekességek mellett több, mint 35.000 fénykép vár rád a képtárban, amik között kedved szerint böngészhetsz.

The Shape of Things Magazine

– A diétáról, edzésprogramjáról, a kedvenc ételeiről, a járványról és még sok másról mesél

JR: Nagyon elfoglalt nő vagy, Miss Katherine McNamara! Az őrült forgatási beosztásod és a világ rengeteg tájára utazva fotósorozatok készítése között, hogyan tartod be a diétádat és az edzésprogramodat? Végül is a testünk a szentélyünk.

Amiért hálás vagyok, Mr. John Russo! Élvezem, ha elfoglalt maradhatok és előrelátó – ez kiterjed a fizikai tevékenységemre is. Ha aktív maradok és egészségesen étkezem az olyan lendülettel lát el, ami által lehetőségem van lépést tartani a kemény/gyakran utazós életmódommal, ezért mindig törekszem arra, hogy módot találjak a működésére. A jó időbeosztás a lényege az egésznek. Azzal, hogy előre gondolkodok, rálelhetek azokra a kis kapukra, amik által belefér egy edzés vagy akár egy séta az élelmiszerboltig. Szerencsés voltam, mert egy elképesztő edzőm volt az edzés felé vezető utamon (akivel még ma is dolgozom, így a távlatból is), igazán leleményes és szereti a kihívását annak, hogy kreatív megoldásokat találjon azoknak az embereknek, akiknek helybeli és időbeli gondjaik is vannak, de mégis elkötelezettek, hogy bárhova is viszi őket az élet formában maradjanak. Ez inspirált engem is, hogy én is ugyanezt tegyem. Végül megtanultam, hogy minél jobb az állóképességem és minél több egészséges ételt eszek, amivel feltöltöm a testem, így képes vagyok átlökni magam a korábban elképzelt kreatív és fizikai határaimon.

Azt hiszem mind szeretünk néha elcsábulni. Vannak bizonyos ételek, amikről egyszerűen nem mondasz le? Függetlenül attól, hogy az mennyire rossz neked, mégis sikerült beépítened az étrendedbe.

Hát igen…több is van – de elárulok néhányat a nagy kedvenceimből. Vaj, így elsőre – igazi déli lány vagyok. Bármihez eszem vajat. Komolyan. A zabhelyhes vajas sütikhez, a fagylalthoz, a krumplipüréhez vagy (bármilyen burgonyás ételhez), vattacukorhoz és a mexikói ételekhez is. Ja és Párizs egészében, ott bármit képes vagyok megenni. A kalóriák abban a városban nekem nem számítanak. Az elmúlt években jó mulatság volt, hogy kreatív lehettem és rátaláltam a sütésre olyan módokon, ami még az egészséges határokon belül van, amiket próbálok is betartani. Például ebben az évben megtanultam, hogy lehet gluténmentes, alacsony cukortartalmú gyümölcsmorzsát készíteni, ami még mindig gluténmentes és nagyon finom.

Van olyan étel, amiből többet szeretnél enni és beépíteni még jobban az étrendedbe?

Folyamatosan próbálom kitapasztalni a táplálkozást és hogy egyes ételek miképpen hatnak a testemre és az energiaszintemre. Minél többet tanulok, annál több ételt tudok beépíteni az étrendembe. Számomra ezek a megfelelő tápanyagok, fehérjék és stb.-k, amik megadják a megfelelő löketet, hogy folytatni tudjam, továbbépítsem az erőmet és a képességeimet, amit el akarok érni. Olyanokat is keresek, amiket egy mozgalmas hét előtt gyorsan el tudok készíteni és útközben is meg tudok enni, de emellett az is fontos, hogy finom legyen. Fontos a teltségérzet és a táplálóértéke is, de az ételeknek finomaknak is kell lenniük, még akkor is, ha azok egészségesek!

Melyik a testmozgás fajta, amit választasz, hogy gyilkos formában maradj? Igen ez így van, biztosíthatlak.

Rengeteg edzésprogramom van, amit csinálok. A köredzés nemcsak szórakoztató számomra, de kihívást is jelent a testemnek és mindig olyanokat csinálok, ami mondjuk „új” nekem. A boxolás és a kickboxolás a kedvenceim már egy ideje. Edzeni még az Árnyvadászok idejében kezdtem el, hogy a tudásomat beletehessem a harci jelenetekbe én is, aztán a Zöld Íjászban is folytattam, mivel a karakterem ott ketrecharcos volt. Imádom, ahogy a kardió és az erősítés keveredik benne, amitől kreatívnak érezhetem magam közben. Ez egy teljes testedzés, ami után van egy kis izomlázad, ha nem vagy gyakorlott. Szeretem ezt a spinning stúdiót is Los Angelesben. Ez is teljesen kimerít, de közben üdítően is hat rám. Annyira izzadsz tőle és keményen edzel, hogy teljesen megtisztítod vele a tested, a lelked és az elméd mindentől, ami bánt vagy gyötör. Amikor utazom, akkor HIIT edzést csinálok, mivel ezt saját testsúllyal és minimális felszereléssel is elvégezhető. A szabadban is szoktam futni, amikor utazom. Ez egy nagyszerű módja egy új táj felfedezésének és a természetben való feltöltődésnek is. Semmi sem tisztítja ki úgy a fejem és tölti fel a testem energiával, mint egy olyan ösvényen futni, amiről nem tudom hova vezet, közben egy jó podcast vagy hangoskönyv szól a fülembe, ami a kalandomon végigkísér.

Ha visszatekintesz az életedre, mikor érezted, hogy a legjobb állapotban voltál? És miért?

Azt hiszem a legjobb formámban akkor voltam, amikor befejeztem a Zöld Íjászt és elkezdtem a The Stand sorozatban dolgozni. A hét évben jobbára edzettem az Árnyvadászokra és a Zöld Íjászra is, így a testem tökéletes formában volt. A The Stand alatt még tartottam ezt, mivel a karakterem rengeteg bőrt villantott. Amit a leginkább szeretek, ha van egy edzés beosztásom és tudom, hogy van időm edzőterembe menni, hogy valami jót tegyek magamért. A fitnesz számít a saját időmnek. Felpezsdít, energiát ad, visszaállít és valóban észnél tart, hogy igényes lehessen a munkám és ebben a káoszban egy kis rendet tart, ami az életem.

Szerinted melyik színésznőnek van elképesztő teste? Azt is megkérdezhetem melyik színésznek? Áruld el…

Olyan sok színésznő van, akinek elképesztő teste van! Imádom, hogy a médiában olyan sokféle gyönyörű testet láthatunk a képernyőn. Mindenki másképp épül fel, annyi testtípus van, ahány ember, ezért nem hiszem, hogy egyetlen szabvány az ideális arra, hogy azt mondhassuk, hogy egy test jól néz ki. Valójában én is mindig bizonytalan voltam a testemben, mert kicsi és karcsú. Soha nem gondoltam volna, hogy a kicsi testem mellett lehet jelentős fizikai erőnlétem is. Hamarosan ezt az edzőim megcáfolták, akik felnyitották a szemem, hogy nem mindegy milyen formájúak vagyunk, ha testünket a megfelelő módon eddzük, akkor bármit elérhetünk, amit csak elképzeltünk magunknak. Az én test felépítésemnek, Catherine Zeta-Jones és Renee Zellweger a Chicagoban az amire mindig is vágytam. Olyan tónusosak, láthatóan erősek, amikor is végrehajtják ezeket a hihetetlen műsorszámokat. Ami a színészeket illet, azt hiszem sokan vannak, akik sokat tesznek, hogy elképesztő formában legyenek. Tekintettel arra, hogy elég sok projekten dolgoztam, ahol az emberek általában az erőnléttel tartották tisztán az elméjüket, így adhatnék egy teljes listát azokról az emberekről, akiket csodálok – az Árnyvadász férfiak, a Zöld Íjász férfiak és az Útvesztő csapata, csak hogy néhányat említsek – az elkötelezettségük miatt a fitneszben és az egészségükben. Gyakran még szórakoztató is, ha egy csapatban edzünk – bármennyire is kimerítő a forgatási ütemterv, együtt érezhettek, ünnepelhettek és összekovácsolhat benneteket, ha folyamatosan túlszárnyaljátok a fizikai céljaitokat.

Öröm volt itt dolgozni a csodálatos Montageban Los Cabosban. Mi kell egy üdülőhelyben, ami miatt visszatérsz?

A Montage nagyon kedves volt nekem. Az ingatlan lélegzetállítóan gyönyörű, a szobák frissek és fényűzők, minden elfogultság nélkül, a kényelemről nem is beszélve. A személyzet és az ügyintézés is csodálatos. Minden ember, akivel találkoztam, mindent megtett, hogy szívesen látott legyek, kedvesek és minden kérdésemre válaszoltak. Az egész üdülőhely a pihenést és az örömöt árasztja magából. Mindenképpen visszatérek Los Cabosba és szívesen felfedezném a többi Montage helyszínt is. Valóban nem lehetett volna jobb az itt töltött idő.

Az ottléted alatt lehetőséged volt kipróbálni a Spa Montaget is. Mennyire fontos neked, hogy a spaban tölts egy kis időt a vakációd alatt?

Még új nekem ez az egész gyógyfürdős élmény. Nálunk a vakációk nagyrészt túrázásból, horgászatból, festésből és csillagnézésből állatka egy apró, Colorado-i hegyi kisvárosban, így felesleges mondanom, hogy luxusfürdő még a közelben sem volt. Azonban az elmúlt években igazi tiszteletet érzek irántuk, főleg úgy, hogy annyit edzek. A gyógyulási és a pihenő napok nagyon fontosak és mindig segítenek a testem megújulásában. A Spa Montage igazán kiváló. A létesítmények gyönyörűek és az összes kezelés a legjobb minőségűek. Egyszerűen nem vétheted el.

Sok időt töltöttél az edzőteremben is itt. Mennyire fontos számodra, hogy utazás közben is egy szuper felszerelt edzőterem legyen?

Az első kérdés, amit a szállodába érve felteszek az ez: „Mi az edzőközpont nyitva tartása?” Valójában nem szeretek jobban semmit egy olyan hotelnél, aminek gyilkos az edzőterme és a Montage nem okozott csalódást. Valójában ez volt az első alkalom, amikor egy „igazi edzőterembe” jártam, mivel nem minden felszerelésem volt meg otthon. Úgy éreztem magam, mint egy gyerek a cukorkaboltban, csúcsszuper felszerelések között. Nagyon örültem a TRX felszerelésnek és beltéri/kültéri edzőterem kialakításnak. Mindig nagy megkönnyebbülés, amikor a szálloda ilyen létesítménnyel rendelkezik. 24 órás nyitva tartással rendelkező edzőtermes szállodákat keresek – főleg ha utazok. Ezáltal meg van a szabadság, hogy amikor tudok, akkor edzem. Amikor gyakran időzónát váltok, akkor néha hajnali 4-kor, amikor nem tudok aludni, akkor edzem, mivel a testem azt hiszi, hogy dél van…Elég azt mondanom, hogy számomra ez a legfontosabb, akkor ha utazom.

Hihetetlen ételeket ettünk az üdülőhelyen, a három híres étteremben: a Mezcal (az előcsarnok alatt), a Marea (a tengerparton) és az új Talay  (a thai gyorsétterem) éttermekben. Melyik volt a kedvenced?

Ó, ez elég nehéz döntés. Mind észbontók voltak. Ha választanom kellene, akkor a Talayt mondanám. A büfékocsi légköre annyira szállítható és kreatív fejlesztést idézett elő – ráadásul az ételek is csodálatosak voltak. Az új ízek meglelése az ételekben az egyik kedvenc részem az utazásban. Annyi mindent megtudhatsz a helyről, annak a népéről és kultúrájáról, ha megtapasztalod a helyi konyhát. Ráadásul örök tanulóként mindig keresek valamit, amit megtanulhatok és elkészíthetek otthon.

A járvány megtanított minket arra, hogy visszalépjünk és jobban élvezzük az életünket. Mit tettél azért, hogy élvezhesd az életedet? Vagy miben remélsz többet?

Sokkal több időm volt felvenni a telefont és felhívni az ismerősöket. Legyen szó akár egy kis beszélgetésről vagy egy kis mafia játékról zoomon keresztül, a szeretteimmel beszélgettem. Amikor az élet annyira gyorsan rohan, könnyel el lehet felejteni azt, hogy meg kell állni és bejelentkezni a családodnál és a barátoknál. Ez az év alkalmat adott erre, hogy ezt megcsinálhassam – ezt akarom magammal vinni, amikor az élet újraindul. Olvastam, olyan könyveket, amik már hiányoztam. Gyerekként mindig volt egy könyv a kezemben – egy fantasztikus világ készen áll arra, hogy elmenekülhessek és felfedezhessem. Egy másik módja annak, hogy a járvány határain belül is kalandozhassak, az volt, hogy túráztam és futottam. Néha meg sem nézem a térképet, csak elindulok egy ösvények, hogy lássam merre vezet. Soha nem tudhatod, milyen gyönyörű kilátás vagy egy szép napfényes helyre bukkansz a következő sarkon..Amint az élet visszatér, remélem, többet találkozhatok másokkal, többet utazhatok, kalandokat kereshetek és dolgozhatok! Hiányzik, hogy történeteket meséljek el, de szerencsére hamarosan visszatérek rá.

A karrier szempontjából mi következik Katherine McNamara számára?

Mindig is érdekes kérdése volt ez a munkámnak, mert soha nem tudni pontosan mi vár ránk, amíg valami ilyen nem történik. Bonyolult benne mozogni, de leginkább a határtalan lehetőségeket tartom izgalmasnak. Az elmúlt év kicsit több kreativitást igényelt a szokásosnál, mivel legalább hét projektet a levegőbe tartottak, mert a járvány miatt halasztani kellett. Jelenleg, a The Stand megy a Paramount+-on és az Untitled Horror Movie érkezik, egy kísérleti horror-vígjáték, amit az otthonunkban forgattunk le a karantén alatt és június 12.-én érkezik. Ezután elkezdek néhány olyan filmprojekten dolgozni, amik újra felbukkannak a világ többi részén és nagyon hálás vagyok, hogy újra dolgozhatok. Távolabb a jövőre nézve, pedig…ki tudja. Szívesen térnék vissza a sorozatokhoz, mivel szeretek egy családot kialakítani és világot építeni, amikor is reménytelin áll neki a csapat és a színészek az egy éves közös munkának. Szeretném egy kicsit mélyebben belemeríteni a lábujjamat a film világába és meghúzni az eddig eljátszott szerepeim határait. Ezenkívül szívesen visszatérnék a színház világában, ami az egészet elindította számomra, legyen szó a Broadwyről akár vagy a West Endről vagy egy másik helyszínről, csak hogy még egyszer a színpadra léphessek. Az élő előadás és a történet megosztása a közönséggel az este elejétől a végéig az elképesztően izgalmas, amit nagyon hiányolok. Komolyabb rendezői lehetőségeket is néztem és kitapasztalom, hogy miként alkothatok a kamera mögül is. Összességében olyan projektetek keresek, amik izgatnak, kihívást jelentenek, ösztönöznek a fejlődésre és lehetővé teszik az új kreatív élményt és egy érdekes történet felfedezését és megosztását másokkal. Mesemondó vagyok kívül és belül – ez ösztönöz arra, hogy alkossak, de közben utazzak is és felfedezzem ezt a csodálatos világot, amiben élünk. Ugyebár, ahhoz, hogy történetet meséljünk, ahhoz pár sajátot is meg kell tapasztalnunk, ugye?A Katherine McNamara Hungary egy nem hivatalos oldal, csak egy rajongói oldal a híres amerikai színésznőről Katherine McNamaráról. Semmilyen módon nem állok kapcsolatban a színésznővel, a menedzsereivel, az ügynökével és egyéb hivatalos személyekkel az életében. Ez az oldal nem profiorientált és semmilyen módon nem próbálja megsérteni egyik szervezet szerzői jogait vagy üzleti érdekeltségét. Minden tartalom az oldalon, ami felkerült a szerzői jogi törvényei szerint méltányos használatnak minősül. Minden kép szerzői joga a megfelelő tulajdonosoké. Ha valami az ön tulajdona, kérjük küldjön nekem egy e-mailt, mielőtt bármilyen jogi lépést tesz és én azonnal megjelölöm a forrást vagy eltávolítom az oldalról.